Locul din Capitală, unde bucureştenii pot încerca orice produs pescăresc le poftește inima. Apogeul va fi de Florii

Locul din Capitală, unde bucureştenii pot încerca orice produs pescăresc le poftește inima. Apogeul va fi de Florii Sursa foto: Arhiva EVZ

Numeroase produse pescăreşti vor putea fi găsite în Bucureşti, în Parcul Izvor, de vineri până duminică, în cadrul evenimentului Tradiţii de Florii cu Scrumbii.

Weekend cu numeroase produse pescăreşti

De Florii, bucureștenii sunt aşteptaţi în Parcul Izvor din Capitală cu o gamă variată de delicatese pescăreşti pentru a sărbători.

"De la icre de crap şi borş de peşte până la scrumbii afumate, păstrăv şi fructe de mare, meniul va îmbina tradiţia cu inovaţia pentru a crea un adevărat festin", potrivit unui comunicat de presă transmis joi, Agerpres.

Vizitatorii târgului de Florii din Parcul Izvor vor putea să achiziționeze peşte proaspăt, afumat şi marinat. Organizatorii precizează că peştele va putea fi găsit și gătit atât la grătar cât şi pe plită, în saramură, în plăcinte, crochete, mici, chifteluţe şi sărmăluţe în foi de viţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradiţii de Florii cu Scrumbii

"Vedeta zilei de Florii este scrumbia, trufandaua sezonului, pe care o puteţi savura sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată. În plus, oferta noastră include şi saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegretă din păstrăv, mititei şi chifteluţe din peşte, sărmăluţele pescăreşti, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe de hamsii şi scoici, creveţi şi calamari", se arată în comunicat.

Nu doar preparatele din peşte îi vor delecta pe bucureşteni. Aceștia vor avea parte şi de muzică şi distracţie pentru toți membri familiei.

Despre Florii

Sărbătoarea Floriilor marchează intrarea lui Isus în Ierusalim și este sărbătorită în Duminica dinaintea Paștelui în tradiția creștină. Este o zi importantă pentru creștini, reprezentând începutul Săptămânii Patimilor, care se încheie prin sărbătoarea Paștelui. Oamenii obișnuiesc să aducă flori în biserică pentru a fi binecuvântate în această zi, iar uneori se organizează și procesiuni religioase în unele comunități. De asemenea, sărbătoarea este asociată cu primăvara și reînnoirea naturii, motiv pentru care este denumită și "Duminica Floriilor".

De asemenea, Floriile reprezintă sărbătoarea numelui pentru mulți români cu nume de floare: Florin, Florina, Florica, Iris, Violeta etc.