Locuitorii din Uralii de Sud sunt terorizaţi de tarantule otrăvitoare. Numiţi şi păianjeni-lupi, aceste insecte au invadat grădinile oamenilor.

Sunt panicaţi

Fotografii şi clipuri video cu paianjeni-lupi sunt publicate cu regularitate pe reţelele de socializare. Tarantulele din familia Lycosidae ating dimensiuni impresionante. Pe un teren de joacă din orășelul Oziorsk din Ural a fost observat, recent, un gigant cu lungimea de 10 centimetri. Acest lucru a stârnit frică în rândul oamenilor, deoarece muŞcăturile acestor păianjeni-lupi sunt otrăvitoare, dureroase Şi provoacă inflamaŢii. Cu toate acestea, nu a fost înregistrat niciun deces.

Locuitorii din Uralii de Sud sunt panicaţi, deoarece nu se ştie cum au ajuns aceste insecte în nodul ţării. Habitalul lor tradiţional sunt stepele din Kazahstan, iar insectele preferă o climă caldă şi uscată.
„Schimbările climatice sunt cauza principală a migraţiei tarantulelor spre Urali”, a declarat, într-un interviu pentru Vocea Rusiei, Vladimir Bogdanov, directorul Institutului de Ecologie a Plantelor şi Animalelor.
Potrivit specialiştilor ruşi, locuitorii din Uralii de Sud vor fi nevoiţi să se obişnuiască cu noii lor vecini, recomandându-se prudenţă maximă.