Evenimentul Zilei > Actualitate > Localnicii se jură cu mâna pe inimă că au văzut-o: Creatura din lacurile Rusiei
Localnicii se jură cu mâna pe inimă că au văzut-o: Creatura din lacurile Rusiei

Localnicii se jură cu mâna pe inimă că au văzut-o: Creatura din lacurile Rusiei

A fost descrisă ca un şarpe uriaş, sau având o coadă imensă şi înotătoare enorme.

Se spune despre ea că este asemănătoare monstrului cu gâtul lung despre care se crede că trăieşte în lacul scoţian Loch Ness. Monstrul şi-ar face veacul în lacul Cianî, unul dintre cele mai mari din Rusia, iar în ultimii trei ani dispariţiile semnalate în rândul pescarilor au aceentuat zvonurile.

Pescarii sunt victime

Circulă legenda că pescarii sunt traşi în adâncurile lacului din bărci, iar majoritatea trupurilor celor “înecaţi” nu au fost găsite niciodată. Nu numai pescarii. Acum câţiva ani, soldatul Mihail Doronin a fost dat şi el dispărut.
“Lacul era liniştit, dar din senin barca a început să se zguduie şi s-a rasturnat”, a povestit bunica soldatului, care toată viaţa a trăit lângă lac. Declaraţia ei a fost susţinută şi de soţul bătrânei: „O creatură de o mărime inimaginabilă trăieşte în lac, dar nu am văzut-o niciodată”.

Corpuri devorate

Oamenii mai spun că „autorităţile ştiu de dispariţii, dar nu pot face nimic. Mulţi au dispărut în lac în ultimul timp, iar corpurile le-au fost devorate de o creatură cu dinţi foarte mari şi însetată de sânge”.
Chiar dacă sunt speriaţi, localnicii se mândresc cu lacul lor: „Este un loc popular pentru pescuit crapi”. Lacul cu origini în Era Glaciară , are aproape 92 de kilometri în lungime, şi peste 88 în lăţime. Conform Daily Mail, primele mărturii şi legende despre existenţa unor monştri în apele acestui lac au fost făcute publice pe timpul existenţei  Uniunii Sovietice.