Localizarea apelurilor la 112, din vară

Localizarea apelurilor la 112, din vară

Localizarea apelanţilor la sistemul 112 va fi posibilă în vara acestui an, o primă măsură în această direcţie fiind încheierea unui acord între operatorii de telefonie mobilă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), a declarat, astăzi, ministrul Comunicaţiilor, Karoly Borbely.

"Primele teste privind localizarea apelantului din reţele mobile au fost efectuate în urmă cu o lună. După semnarea acordului între operatori şi aprobarea ordonanţei de urgenţă care va reglementa localizarea apelurilor, programată pentru săptămâna viitoare, sunt asigurate condiţiile ca localizarea să fie funcţională la mijlocul anului", a precizat Borbely, într-o conferinţă de presă.

Comisia Europeană a anunţat, în luna noiembrie 2007, că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă 112 funcţionează corespunzător.

Legislaţia UE în materie de telecomunicaţii impune statelor membre să se asigure că serviciile de urgenţă sunt accesibile gratuit, formând numărul de urgenţă unic european 112, şi că operatorii de telecomunicaţii furnizează informaţiile privind localizarea apelurile efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.

Ne puteți urmări și pe Google News

(14:02)