Liz Taylor a ţinut să întârzie pe ultimul drum

Liz Taylor a ţinut să întârzie pe ultimul drum

CEREMONIE. Cortegiul funerar a pornit cu un sfert de oră întârziere, potrivit dorinţei celebrei actriţe.

Ultima mare stea a Hollywoodului de altădată, Elizabeth Taylor, a fost înmormântată joi după-amiază, la Forest Lawn Memorial Park din Glendale, acelaşi cimitir unde este înhumat şi bunul său prieten, Michael Jackson.

Elizabeth Taylor a vrut să fie cu adevărat o divă până la sfârşit. Potrivit publicaţiei britanice "The Guardian", ultimele dorinţe ale actriţei, care a dovedit şi cu această ocazie un simţ al umorului dezvoltat, au fost respectate cu stricteţe. Funerariile au început mai târziu, exact aşa cum Taylor şi-a dorit.

"Ceremonia era prevăzută la ora 2.00 după-amiaza, dar, la cererea expresă a lui Elizabeth Taylor făcută înainte de a muri, a început puţin mai târziu", a declarat PRul acesteia. "Actriţa a lăsat instrucţiuni precise pentru ca înmormântarea ei să înceapă cu o întârziere de cel puţin 15 minute faţă de ora la care era prevăzută, deoarece ea a dorit să întârzie chiar şi la propria ei înmormântare", a mai povestit agentul de presă al divei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sicriul a fost depus în mausoleul Cimitirului Forrest Lawn, dar într-o altă aripă decât cea unde odihneşte Michael Jackson. Ceremonia a pus capăt zvonurilor potrivit cărora Elisabeth Taylor ar fi urmat să fie adusă în Ţara Galilor, spre a fi îngropată alături de Richard Burton, fostul ei soţ, notează "The Guardian".

Funeraliile au avut loc la doar o zi după ce Elizabeth a încetat din viaţă, conform religiei mozaice, la care aceasta s-a convertit în anul 1959, înainte de a se căsătorii cu cel de-al patrulea său soţ, cântăreţul Eddie Fisher.

La ceremonia de înmormântare au luat parte doar cei patru copii, nepoţii, rudele şi 40 de prieteni foarte apropiaţi.

Taylor Rhys Tivey, unul din nepoţii lui Liz Taylor, a uimit printr-un solo de trompetă, interpretând o versiune proprie a celebrului "Amazing Grace", iar întreaga ceremonie a fost coordonată de rabinul Jerry Cutler.

MĂRTURIILE UNEI MARI IUBIRI

Mariajul cu Richard Burton, adevărata poveste de dragoste

Au hrănit ani la rând presa de scandal, iar când s-au căsătorit prima oară, în 1964, lumea s-a grăbit să spună că e "mariajul secolului". Anul trecut însă, Elizabeth Taylor a fost convinsă să dezvăluie partea ascunsă a relaţiei ei cu Richard Burton.

Cartea "Furious Love: Elizabeth Taylor And Richard Burton And The Marriage Of The Century" lasă se se vadă, pe lângă actriţa obsedată de celebritate, soţul beţiv care, între crizele de depresie, mai are puterea să scrie scrisori sau simple bileţele de dragoste. "Richard a fost un magnific în fiecare sens al cuvântului", spunea Liz Taylor la lansarea cărţii. Fără să se sfiască să spună că a fost "dragostea vieţii ei", Liz a plusat: "A fost magnific şi în tot ceea ce făcea. A fost cel mai bun, cel mai amuzant şi cel mai blând soţ. Copiii mei îl adorau".

"Nu există viaţă fără tine"

"Probabil eşti cea mai bună actriţă din lume şi, împreună cu frumuseţea ta, eşti de-a dreptul unică", scria Richard Burton într-un bilet pentru soţia lui. "Dacă mă abandonezi, va trebui să mă sinucid. Nu există viaţă fără tine" sau "Te iubesc şi te voi iubi mereu. Întoarce-te la mine cât mai curând posibil", spun bileţele pe care Richard i le trimitea în perioadele în care actriţa pleca de acasă, nemaisuportând faptul că el obişnuia să bea încontinuu.

În jurnalul lui însă, Richard povesteşte că şi Elizabeth începuse să-şi trateze celebritatea cu alcool. "Am stat în pat toată ziua ieri, în timp ce ea şi-a petrecut timpul bârfind cu o prietenă şi, în mod inevitabil, sorbind din băuturi. E înfricoşător faptul că a devenit întru totul plictisită de viaţă. Nu citeşte o carte, cel mult câteva pagini la un moment dat".

Ca să se vindece de alcoolism, Richard şi Elizabeth s-au mutat o vreme în Mexic, la Puerto Vallarta. El a reuşit să reziste fără băutură, dar, povesteşte Liz, îi pierise apetitul sexual. Concluzia la care au ajuns amândoi - alcoolul îi ajuta să-şi controleze emoţiile, el să şi le poată ţine în frâu, iar ea să le elibereze.

Ultima scrisoare către fosta soţie a fost trimisă de Burton în 1984, cu câteva zile înainte ca el să moară. Elizabeth n-a făcut publică această scrisoare, spunând doar că Richard i-a scris că a fost cel mai fericit în timpul căsătoriei lor. Actriţa a păstrat scrisoarea într-un sertar de la noptieră.