Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Pop: PNL pune presiune pe Justiţie prin proteste „spontane”. Opoziţia joacă o carte periculoasă, probabil ultima
Liviu Pop: PNL pune presiune pe Justiţie prin proteste „spontane”. Opoziţia joacă o carte periculoasă, probabil ultima

Liviu Pop: PNL pune presiune pe Justiţie prin proteste „spontane”. Opoziţia joacă o carte periculoasă, probabil ultima

Ministrul delegat pentru Dialog Social, pesedistul Liviu Pop, a declarat că PNL pune presiune pe Justiţie prin proteste "spontane". Afirmaţia a fost făcută în contextul în care vineri seară, în Piaţa Victoriei, mai multe persoane au protestat şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, audiat în aceeaşi zi la DNA.

"Liberalii au încropit rapid, vineri seară, un miting pentru a cere demisia premierului şi anunţă unul nou pntru ziua de duminică. De fapt sub această mască a protestului aparent legitim, liberalii ascund un lucru grav, acela că ţinta este Justiţia. În viziunea lor, sub presiunea străzii, Parlamentul, preşedintele şi toate instituţiile de forţă ar trebui să dea satisfacţie protestatarilor şi eventual să scoată în afara legii întreg PSD-ul. Opoziţia joacă o carte periculoasă, probabil ultima, probabil cu riscul de a fi împotriva intereselor Justiţiei pe care afirmă cu nonşalanţă că o apără. Justiţia, domnilor, nu s-a pronunţat, iată un motiv în plus pentru ca Victor Ponta să rămână premier", a spus Liviu Pop.

Premierul Victor Ponta a fost audiat vineri la DNA. Procuroii anticorupţie au dispus începerea urmării penale faţă de liderul PSD, penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Vineri seară, circa 100 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, cerând demisia premierului Victor Ponta.