Liviu Negoiță, vecin cu George Clooney și familia Berlusconi. Averea candidatului PUSL la Sectorul 1

Liviu Negoiță, vecin cu George Clooney și familia Berlusconi. Averea candidatului PUSL la Sectorul 1 Sursa foto: Facebook

Liviu Negoiță a intrat în cursa pentru fotoliul de primar al Sectorului 2. Acesta este susținut de PUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu. În ultimii 12 ani, acesta a fost ținta numeroaselor atacuri, inclusiv legat de avere.

Liviu Negoiță, despre retragerea din anul 2012

În anul 2012, acesta a ieșit de pe scena politică. Recent, Liviu Negoiță și anunțat candidatura pentru Sectorul 1.

„Atunci în 2012 era o atmosferă când se vorbea de o nouă clasă politică. Unii, printre care și eu, discutam că suntem cam de multă vreme în politică și ar trebui să vină unii mai noi. Pentru mine, sectorul 3 înseamnă foarte mult. Acolo mi-am lăsat o parte din sănătatea mea.”, a precizat acesta.

PUSL, Liviu Negoiță

Sursa foto: Facebook

Avere impresionantă

Candidatul PUSL la Primăria Sectorului 1 a fost ținta atacurilor legate de avere. În anul 2016, soția sa a primit o vilă și câteva mii de metri pătrați de teren în Balotești. De asemenea, aceasta a intrat în posesia unei case de vacanță în județul Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urmă cu 12 ani, în declarația sa de avere apare o casă de 385 mp în Balotești, deținută împreună cu Carmen Negoiță.

În perioada respectivă, în spațiul public au apărut informații legate de o proprietate impresionantă pe care acesta ar fi avut-o în Italia. Conform acestora, Liviu Negoiță și-ar fi achiziționat o vilă de 1.200 de metri pătrați în Como, Italia. De altfel, zona este preferată de numeroase nume importante, printre acestea fiind Silvio Berlusconi sau George Clooney.  De asemenea, mai multe vedete de la Hollywood au investit în regiunea respectivă.

Liviu Negoiță, planuri pentru Sectorul 1

În anul precedent, candidatul PUSL la Primăria Sectorului 1 nu a avut absolut venituri salariale și nici dividende de la vreo companie. Conform declarației de avere depuse în acest an, avocatul deține 4.105 de metri pătrați de teren intravilan în comuna Balotești.

Alegeri

Situație inedită în mai multe localități din România. Sursa Foto: Arhiva EVZ

  De asemenea, documentul arată că acesta deține o vilă de 385 mp în Balotești, precum și o casă de vacanță și 2.977 metri pătrați de teren în Vama, Suceava.

În declarația din 2024, Liviu Negoiță menționează că a vândut o casă din Balotești avocatului Corin Dănescu  pentru suma de 390.000 de euro. Cu toate acestea, în declarația sa de avere, fostul edil al Sectorului 3 nu are niciun cont bancar cu peste 5.000 de euro.

Mai mult, soția sa, Ioana Negoiță, a raportat venituri din chirii de 234.000 de lei. În anul 2012, actualul candidat PUSL nu a declarat tablouri sau bijuterii. Valoarea celor precizate recent sunt evaluate la 50.000 de euro. Candidatul PUSL a precizat că acestea au fost acumulate între 2003 și 2014.