Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Mihaiu lansează un ATAC fără precedent: „Voi chema in instanţă, premieri, oameni politici, jurnaliști…”
Liviu Mihaiu lansează un ATAC fără precedent: „Voi chema in instanţă, premieri, oameni politici, jurnaliști…”

Liviu Mihaiu lansează un ATAC fără precedent: „Voi chema in instanţă, premieri, oameni politici, jurnaliști…”

Jurnalistul Liviu Mihaiu a anunțat, pe pagina sa personală de Facebook, că va acționa în judecată împotriva tututor celor care i-au adus daune morale cu privire la "cazul Vântu-Olteanu-Mihaiu Guvernator".

Pe 28 iulie 2008, a avut loc o convorbire între Vîntu și Ion Eftime cu privire la vizita pe care Bogdan Olteanu urma să o facă la complexul Lebăda. Din conținutul convorbirii rezultă că scopul acestei vizite era exclusiv discutarea numirii lui Liviu Mihaiu, în condițiile în care Bogdan Olteanu avea în aceeași zi programată o deplasare cu avionul.

„Pentru prieteni și neprieteni. #oficial #Presă Impotriva abuzului, nicidecum a Justiţiei. Am stat aproape 10 luni deoparte. M-am retras de peste tot din activitatea publică, nu și publicistică.  Am făcut propria mea anchetă jurnalistică despre cazul Vântu-Olteanu-Mihaiu Guvernator. O s-o citiţi cât de curând.  Nu e ca la televizor. Atât spun acum. N-am fost eu Ţinta și nici Miza. Eu am fost "nevasta jihadistului" dronat, ca să zic așa… Acum anunţ oficial că dau DNA in judecată și cer daune morale și materiale pentru ceea ce mi s-a intâmplat in acest caz.  Pentru toate cele care mi s-au dărâmat psihic, moral și material voi cere daune in civil. 
Oamenii care nu m-au injurat sau care nu mi-au strigat pe stradă "La Pușcărie, Mihaiule!", partenerii mei, prietenii mei, copiii mei m-au rugat să dau niște explicaţii. Am să le dau odată cu revenirea mea in viaţa publică. Să fiţi sigur că acum voi incepe lupta, care la mine, merge până la capăt.
Voi chema in instanţă, premieri, oameni politici, jurnaliști și funcţionari ai Adminstraţiei Deltei. 

Tot ce pot să vă spun acum :

Cât am fost guvernator nu am făcut nici cea mai mică ilegalitate. Nici cel mai umil abuz in serviciu. Un leu n-am mutat din banul public greșit.  Nimeni nu a intervenit pentru nimic la mine. Eu, da. Pentru Delta Dunării.Jos aveţi două hârtii: Una prin care sunt inștiinţat că am fost ascultat in acest caz, imediat după audierea mea ca martor.  A doua este hârtia care atestă calitatea mea de azi și dintotdeauna :  Nu suspect. Nu inculpat. p.s. Nu, nu mi-e teamă că-mi vor schimba incadrarea. #Revin”, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook. 

În ziua de 2 septembrie 2008, a avut loc o convorbire între Vîntu și Sorin Enache cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu. "Având în vedere că la acel moment nu exista nicio comunicare oficială cu privire la schimbarea guvernatorului Deltei Dunării, precum și faptul că singurul demnitar căruia Sorin Ovidiu Vîntu îi ceruse să intervină pentru numirea lui Liviu Mihaiu era inculpatul Bogdan Olteanu, rezultă ca acesta realizase demersurile promise și îi comunicase rezultatul suspectului. În ziua de 4 septembrie 2008, a avut loc o convorbire între Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Mihaiu cu privire la modalitatea de vânzare a acțiunilor deținute în cadrul grupului de presă. Din conținutul acesteia rezultă relația de subordonare a lui Liviu Mihaiu față de Sorin Ovidiu Vîntu și interesul acestuia de a avea o persoană apropiată în funcția de guvernator", se mai spune în motivare.