Liviu Goian, acuzat că nu-şi achită datoriile

Liviu Goian, acuzat că nu-şi achită datoriile

Liviu Goian, fratele stelistului Dorin Goian, şi fost administrator al Clubului Sportiv Ştiinţa Bacău, are datorii de câteva zeci de mii de lei la mai mulţi furnizori cu care a avut contracte echipa de fotbal pe care a administrat-o. Printre ”păgubiţi” se numărăr şi Doina Melinte, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Bacău.

Fostul administrator al echipei de fotbal Ştiinţa Bacău, Liviu Goian, este acuzat că nu a achitat mai multe facturi de masă, cazare şi medicamente pentru fotbaliştii de la echipa sa. Doina Melinte, directorului DJTS Bacău, spune că Goian trebuie să achite cazarea la hotelul ”Sport” pentru 26 de sportivi găzduiţi în perioada august 2008 - ianuarie 2009.

”Am vorbit la telefon cu Goian şi mi-a promis că voi primi până la urmă banii. Trebuie să primesc 8.800 de lei. O parte din bani mi i-a dat, dar ăştia văd că nu îi mai achită. De câteva luni mă duce cu vorba. Mereu îmi zice să îl mai aştept că acum nu are de unde", susţine Doina Melinte.

Datorii de câteva zeci de mii

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu aceleaşi probleme se confruntă şi Lorin Paraschiv, administratorul SC Grinbac SRL, firmă care are în administare cantina unde fotbaliştii de la Ştiinţa Bacău serveau masa. Paraschiv spune că mai are de încasat suma de 16.000 de lei şi că s-a săturat de când este dus cu vorba. ”Mereu îl sun şi îi zic să-mi dea banii. Doar nu l-am sponsorizat eu pe Goian. Mi-am propus să mă duc direct la el şi să îmi recuperez banii”, declară Lorin Paraschiv.

Şi administratorul farmaciei Condafarm, Radu Condac, are de recuperate o datorie de la Liviu Goian. ”Preparatorul fizic şi kinetoterapeutul veneau la mine şi îmi cereau tot felul de vitamine, minerale, unguente sau alte produse necesare sportivilor. Trebuie să îmi achite 2.200 de lei”, povesteşte Radu Condac.

”De ce să plătesc eu?”

Mircea Crainiciuc, directorul clubului de fotbal, susţine că nu are habar de aceste datorii. ”Eu nu am nicio treabă cu aceste plăţi. Întrebaţi-i pe Goian şi pe Stavarache. Ei au venit cu proiectul, cu tot”, se disculpă Crainiciuc. Contactat telefonic, Liviu Goian s-a apărat spunând că nu el a beneficiat de serviciile respective. ”De ce trebuie să achit eu sumele alea? Fotbaliştii ăia nu sunt copiii mei. Nu poartă numele Goian. Ce treabă am eu cu ei? Eu am dormit la Doina Melinte? Eu am mâncat la Paraschiv? De ce să plătesc eu? Eu le-am spus că încerc să-i ajut. Nu le-am promis nimic”, conchide Liviu Goian.  Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Bacău recunosc faptul că au acceptat ca echipa administrată de Liviu Goian să joace pe stadionul municipal fără să plătească nici măcar nocturna. "Era echipa reprezentativă pentru oraşul nostu. Cum era să le percepem vreo taxă de închiriere a stadionului?”, spune Constantin Giosanu, administratorul oraşului.