Citiţi şi MOARTEA LUI BOGDAN GIGINĂ. 24 de senatori au fost surprinși că au VOTAT ÎMPOTRIVA cererii DNA de URMĂRIRE PENALĂ a lui Gabriel Oprea. TRANSMITE-LE UN MESAJ!

”Nu mai comentez de mult astfel de voturi pentru că, atâta timp cât noi avem în Constituţie acea prevedere, greşită din punctul meu de vedere – poate iniţial cei care au făcut Constituţia au gândit într-un fel, numai că evoluţia societăţii ne pune în situaţia în care presiunea care se pune pe deputaţi sau pe senatori e inimaginabilă şi îi pune pe aceşti oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul. Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii îşi exprimă un punct de vedere prin vot, aşa cred de cuviinţă”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că, în cazul î care se va ajunge la modificare Constituţiei, chiar el va propune eliminarea imunităţii parlamentarilor.

”Dacă vreodată în ţara asta vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, eu o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm şi alte modele care sunt în alte ţări”, a arătat Dragnea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret, solicitarea  procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri. Este vorba de parlamentari de la PSD, ALDE, PRU şi foşti membri UNPR, printre care se numără Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase.