Liviu Dragnea a dat mai multe declarații după ședința de Plen în care s-au votat comisiile de control ale SRI și SIE. Pe lângă subiectul comisiilor de control ale SRI și SIE, președintele PSD a spus nu cunoaște nimic despre prietenia dintre Florian Coldea și Sebastian Ghiță, dar și faptul  că PSD-ul nu a lucrat la vreo modificare de cod penal.

“Hellvig trebuie invitat în această comisie, atunci când va fi formată. Cred că va fi bine și pentru comisie și pentru SRI. Sper că în această saptamana să aibă intalnirea între această comisie si conducerea SRI. Nu eu decid dacă va fi și Florian Coldea prezent, pentru că există niste reguli foarte stricte. Hellvig poate aduce pe oricine dorește acolo”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că nu știe nimic despre prietenia dintre Florian Coldea și Sebastian Ghiță.

"Nu știam de prietenia dintre Florian Coldea și Sebastian Ghiță… În concediu te întâlnești cu mulți oameni."

“Ministerul justiției și o modificare a Codului Penal- PSD-ul nu a lucrat la așa ceva, ceea ce privește Ministerul Justitiei, ține numai de ministrul justiției. PSD-ul nu s-a ocupat cu asa ceva.

Se va impune ca Ministerul Justiției să se ocupe cu tot ce s-a făcut în ultimii ani în acest domeniu. Trebuie să se facă o lege prin care judecătorii să fie feriți de acțiuni externe, să nu fie presați de anumite instituții.

Cred ca încă sunt presiuni asupra justiției. N-am văzut în ultima perioadă presiuni din partea unui partid politic, ci numai din partea unor instituții sau a unor persoane. N-am acces la informații clasificate să cred altceva.

Eu primesc amenințări din toate locurile. De doua luni încoace, primesc astfel de amenințări de arestare, tot mai des. Aceste amenințări sunt generate de cei supărați că au pierdut alegerile. Am depășit de mult teama respectivă”, a mai spus președintele PSD.