Evenimentul Zilei > Actualitate > Liviu DRAGNEA verifică dacă SERVICIILE SECRETE au participat la MITING. Dezvăluire INCENDIARĂ a ministrului de Interne
Liviu DRAGNEA verifică dacă SERVICIILE SECRETE au participat la MITING. Dezvăluire INCENDIARĂ a ministrului de Interne

Liviu DRAGNEA verifică dacă SERVICIILE SECRETE au participat la MITING. Dezvăluire INCENDIARĂ a ministrului de Interne

Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, caută “vinovații” pentru uriașul miting desfășurat duminică seara în București împotriva ordonanței privind grațierea și a celei de modificare a codurilor penale.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ar fi spus că Serviciul secret ”Doi și-un sfert” a fost implicat în acțiunea de duminică seara, iar președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut SRI să spună dacă a jucat vreun rol în protestele din această seară. Dragnea ar fi cerut și o listă cu ofițerii acoperiți din Justiție.

O reuniune de urgență a liderilor coaliției de guvernare care a avut loc duminică, a dezvăluit Mihai Gâdea, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

La aceeași reuniune, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a solicitat președintelui Comisiei de control SRI din Parlament un răspuns oficial, pentru a afla dacă SRI a fost implicat în acțiunea de ieri seară.

În București și în alte orașe din țară au avut loc duminică proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. În Piața Universității din București a ajuns și președintele Klaus Iohannis. Protestatarii din București au mers și la sediul PSD.

Serviciul Român de Informații a precizat, într-un comunicat de presă, că afirmațiile privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică sunt "denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic".

Precizările au venit "în urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie".

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", se arată în comunicatul SRI.