Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, între PRESIUNEA BARONILOR și TRĂDAREA apropiaților
Liviu Dragnea, între PRESIUNEA BARONILOR  și TRĂDAREA apropiaților

Liviu Dragnea, între PRESIUNEA BARONILOR și TRĂDAREA apropiaților

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se află într-o situație delicată, a intrat într-un cerc vicios al puterii; pe de o parte baronii pun presiune pe el să le rezolve problemele penale, iar de partea cealaltă se află apropiații lui, cărora le-a dat funcții și care acum nu mai răspund la comenzi.

Asta este versiunea consultantului politic Cozmin Gușă pentru precipitarea evenimentelor din ultima perioadă, inclusiv convocarea sesiunii parlamentare de urgenţă. Potrivit acestuia, Liviu Dragnea este disperat deoarece se simte trădat de cei mai apropiaţi subalterni, în frunte cu Viorica Dăncilă.

„Sinecuriştii lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu doresc să plătească. Au fost numiţi de Dragnea, iar regula era "băi Viorica, Orlando, Tudorele, te pun ministru, eşti şmecher, ai maşini, dar când te pun să semnezi ceva, semnezi. Acum a venit surpriza. (…) De la Viorica Vasilica în jos toată lumea e de nerecunoscut. De ce? Pentru că o astfel de semnătură are consecinţe penale," a declarat Guşă la Realitatea Tv. Acesta a mai mers pe scenariu că Dragnea nu s-a putut impune și nu i-a putut determina pe apropiații lui să fie dispuși chiar să „încaseze un glonț pentru președinte”.

"Toti sinecuriştii i-au tras o clapa lui "Daddy Dragnea", marele mini-mafiot, au profitat de avantaje, dar nu vor să semneze. Dacă ar fi fost mafiot adevărat toţi cei puşi în funcţii fără să merite, că asta fac mafioţii, pun în funcţii oameni fără creier, care semnează şi se duc chiar la închisoare, dacă e cazul. Aştia au luat funcţii, dar nu vor să semneze." a mai spus Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia presiunea pe care Dragnea o pune, deocamdată persuasiv, pe ei nu are temei doar temerea pentru el însuși, ci și presiunea pe care o pun baronii pe el.

„Este presiunea baronilor, care doresc să rezolve problema în această vară, că la toamnă li se pregătesc lucruri la foc automat, de aceea păstrează camerele parlamentare în sesiune, ca să poată trece ordonaţa aşa cum le trebuie, să găsească un ministru kamikaze dispus să o iniţieze şi poate Viorica Vasilica să o semneze, că se ocupă el să nu se ducă la puşcarie, dar nici ea nu vrea. Daca cei din guvern îşi asumă aşa ceva e dosar penal instant, care nu se mai poate prescrie, chit că Liviu Dragnea îi spune Vioricăi Dăncilă că sunt la putere, dar acesata i-o arată pe Sevil Shhaideh, care cară dosare şi nu vrea să ajungă ca ea”, a conchis Gușă.