Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, în RĂZBOI cu propriul partid? „Oamenii NU au susținut această luptă”
Liviu Dragnea, în RĂZBOI cu propriul partid? „Oamenii NU au susținut această luptă”

Liviu Dragnea, în RĂZBOI cu propriul partid? „Oamenii NU au susținut această luptă”

Analiștii politici renumiți sunt convinși că ultimii pași făcuți de Sorin Grindeanu în a susține voința poporului reprezintă și o lovitură pentru Liviu Dragnea, președintele PSD.

Cozmin Gușă, unul dintre consultanții politici apreciați, este sigur că în ziua de duminică s-a scris o bună parte din viitorul PSD-ului, unul deloc roz.

"Practic, în această seară s-a rescris istoria, şi acum vorbesc despre ce urmează. În mod evident, o să  urmeze o perioadă de război intern în PSD. Să nu uităm, Liviu Dragnea a impus o echipă guvernamentală care a ţinut cont doar de voinţa sa sau de propunerile unor foarte apropiaţi ai săi, dar nu de voinţa partidului. În proporţie de 75%, organizaţiile sunt nemulţumite de componenţa Guvernului. Organizaţiile PSD nu sunt nişte organizaţii care au luptat degeaba în alegeri, pentru ca să plece acasă, vor susţine în continuare o guvernare majoritară PSD-ALDE, nici ALDE nu vrea să plece, dar Liviu Dragnea, care din calitatea lui de baron nu s-a putut transforma în lider adevărat, va înregistra o ruşine. Dacă este să fac un pronostic, vreau să spun că probabil de mâine se va începe contorizarea perioadei în care Liviu Dragnea va mai rămâne liderul PSD sau nu. Treaba dânşilor cum rezolvă această problemă internă, dar este evident că pentru asemenea greşeală politică, ca cea pe care a făcut-o Liviu Dragnea în ultimele săptămâni, cineva va trebui să plătească, şi nu poate să plătească decât preşedintele partidului”

 

Cu Liviu Dragnea aproape plecat din fruntea PSD-ului, Cozmin Gușă a oferit detalii despre modul în care se vor desfășura lucrurile. Mai mult, consultantul politic a afirmat că războiul pe care PSD l-a purtat cu propriul popor a fost unul nedorit în interiorul partidului.

 “În termeni şahistici este aproape şah mat, în termeni populari, putem să vorbim de o lovitură de baros. În acest moment, Sorin Grindeanu s-a dezlipit de sub autoritatea lui Liviu Dragnea şi a lui Tăriceanu, bineînţeles, şi joacă o carte de prim-ministru, total instituţional, în legătură şi cu cererea preşedintelui României, când a folosit termenul "abrogare". Era evident că Liviu Dragnea nu voia să renunţe la Ordonanţă, lucrurile spuse de Dragnea şi Tăriceanu nu erau decât un joc de imagine, care presupunea că Sorin Grindeanu, în calitatea lui de prim-ministru, va avea această poziţie. Surpriza neplăcută pentru Liviu Dragnea sau pentru Tăriceanu este, aşa cum spuneam şi într-o intervenţie anterioară, că mare parte din electoratul PSD nu preferă războiul, preferă o guvernare bună, nu doreşte să susţină o Ordonanţă din domeniul Justiţiei, şi atenţie, mare pare din PSD a înţeles acest lucru", a declarat Gușă. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.