“Asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate”- Cam aşa ar suna în mare, mesajul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu achiziţionarea “Cuminţeniei Pământului” cu bani publici. Acesta a mai declarat şi că sunt multe probleme cu o astfel de acţiune, iar Guvernul ar fi putut achiţiona cu bani găsiţi mult mai rapid.

“Nu cred în astfel de demersuri. Dacă Guvernul consideră că este un obiectiv naţional, se poate face efortul, care nu e foarte mare, să se achiziţioneze. După părerea mea, asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate. Ajungem în situaţia în care nu se strâng toţi banii. Ce se întâmplă cu banii? Cum se gestionează? Se dau banii înapoi, se dau sms-urile înapoi? Eu, dacă aş fi în Guvern din nou vreodată şi aş considera că asta este un obiectiv naţional, de o importanţă naţională, găsim sumele necesare şi îl achiziţionăm pentru România. Să începi o asemenea acţiune populistă, care n-are finalitate, n-ajută pe nimeni'', a afirmat Liviu Dragnea, potrivit ştiripesurse.

 

Până la data de 30 mai, se strânseseră 138.000 de euro din totalul de 6 milioane necesari. Opera lui Brâncuşi costă 11 milioane de euro, din care 5 vor fi plătite direct de Guvern. Restul de 6 milioane vor fi donate de către persoane fizice.

Te-ar putea interesa și: