Acțiunea face parte din cadrul proiectului „Livada de la școală”, iar prima etapă de plantare a fost derulată în parteneriat cu primăria comunei Miroslava, care a pus la dispoziție terenurile din curtea școlilor din Vorovești, Proselnici și de la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu”.

Alisa Elena Darabană, elevă în clasa a IV-a la școala din Vorovești, a ieșit cu mare bucurie la plantat pomi și a promis că ea și colegii ei vor avea grijă de livadă: ”Le promitem că vom avea grijă de ea și că, la toamnă, vom da această responsabilitate viitoarei clase a IV-a. Suntem bucuroși că vom avea aer curat și vom admira un peisaj frumos”.

Voluntarii de la Antibiotice împreună cu elevii din cele trei școli au fost consiliați în cadrul acțiunii, de către reprezentanții Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iași în vederea respectării standardelor de plantare corectă a pomilor fructiferi. A doua etapă de plantare în cadrul acestui proiect se va desfășura în parteneriat cu Primăria comunei Valea Lupului, urmând să fie plantată a patra livadă, la Școala Gimnazială din localitate.

„Livada de la școală” este un proiect prin care angajații Antibiotice se implică voluntar și încearcă să insufle tinerei generații respectul față de protejarea mediului înconjurător, menținerea unui stil de viață sănătos, dar și cultivarea spiritului civic în comunitate. Noi credem în ”Puterea faptei care stă în puterea noastră” ce reprezintă sloganul proiectelor noastre de responsabilitate socială și astfel, ne implicăm pentru ca acest proiect să aibă continuitate, să fe un exemplu pentru comunitate”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare Antibiotice Iași.