O parte din cei care vor fi maziliți sunt din rândul celor care au votat sau l-au susținut vocal pe Mihai Tudose în conflictul cu Carmen Dan și, în subsidiar, cu Liviu Dragnea

Pentru o parte din ei există deja numele unor înlocuitori, cum ar Teodorovici la Finanțe, dar discuțiile încă nu s-au finalizat.

Era luată în calcul și o restructurare a guvernului, proiect asumat de Liviu Dragnea încă dinaintea deznodământului, dar declarația acestuia de ieri a îngropat deocamdată acest proiect: „Din punct de vedere al structurii guvernamentale, nu există o opinie că trebuie să o modificăm, pentru că există riscul ca o lună sau două luni de zile să fie iar o oarecare dezordine în ministere, până se reaşază şi ar fi un timp pe care l-am pierde nepermis".

În privința modului în care va fi făcută evaluarea, Liviu Dragnea a spus:

„Există posibilitatea, dar fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. (…) dacă îi vom propune (premierului desemnat – n.r.) ca un actual membru să nu rămână vom avea argumente serioase. Deci va fi după o discuţie, poate pentru unii dureroasă, dar necesară”, a spus Dragnea.

Iată lista cu miniștrii despre care liderii PSD au luat în discuție plecarea lor din guvern.

Marcel Ciolacu – vicepremier

Mihai Mișa – ministru de Finanțe

Felix Stroe – ministrul Transporturilor

Lucian Romașcanu – ministrul Culturii

Marius Nica – ministrul Fondurilor Europene

Florian Bodog – ministrul Sănătății

Gabriel Petrea – ministrul consultării publice și dialogului social

Mircea – Titus Dobre – ministrul Turismului

Nu putem încehia decât tot cu un citat din Liviu Dragnea: „În orice partid, componenţa Guvenului se discută in interiorul structurilor statutare. Aşa cum am avut (discuţii – n.r) pentru candidatul pentru funcţia de prim-ministru, vom avea o discuţie pentru fiecare candidat la funcţia de membru al Guvernului. I-am avertizat pe toţi colegii mei. Viorica Dăncilă va avea un punct de vedere foarte important aici, dar nu poţi să vii în faţa partidului «Asta e echipa mea, dacă nu o votaţi, renunţ».

Asta este lista neagră a guvernului PSD!