Premierul desemnat a precizat că va demara negocieri cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru a coagula o majoritate în jurul guvernului său.

„Am depus lista miniștrilor și programul de guvernare. Mandatul meu este clar: formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate. Știu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a guvernului în Parlament”, a postat Florin Câțu.

Premierul desemnat a decis să se prezinte în Parlament, pentru votul de învestire, cu echipa de miniștri pe care a preluat-o de la predecesorul său, Ludovic Orban. Deși în ultimele ore s-au vehiculat mai multe posibile schimbări pe lista miniștrilor, singurul nume nou apărut este al titularului de la Finanțe, Lucian Heiuș, deputat de Hunedoara, politician de carieră.

Parlamentul va relua pentru miniștrii lui Cîțu, foștii componenți ai Cabientului Orban 2 procedurile de audiere și avizare, în cadrul comisiilor reunite.

Data trecută, cu câteva excepții, Adrian Oros la Agricultură, Nicolae Ciucă la Apărare și Bogdan Aurescu la Externe, ceilalți miniștri, acum pe lista lui Cîțu, au primit aviz de respingere. Drept urmare, este greu de crezut că de această dată vor fi avizați pozitiv.