Lanţurile de farmacii Dona, Help Net, Beladona nu eliberează reţetă electronică, iar farmaciile din lanţul Sensiblu, deşi apar pe site-ul CNAS că eliberează, în practică, nu fac acest lucru, potrivit Agerpres.
Medicul-şef al CNAS, dr. Marius Filip, a precizat că din cele 8.521 de reţete electronice prescrise de către medici au fost eliberate săptămâna trecută doar 1.005, pentru că farmaciile nu sunt pregătite din punct de vedere tehnic.
Printre farmaciile care eliberează reţete electronice sunt Catena şi, potrivit site-ului CNAS, Terapia Farm SRL, farmaciile non stop de pe şos. Ştefan cel Mare, Farma Plus SRL, Pharma Life, 2NA.
Site-ul CNAS are o rubrică specială care cuprinde lista farmaciilor care eliberează reţeta electronică. Pacienţi care au o reţetă electronică pentru boli acute trebuie să o ridice în 24 de ore, iar pentru boli cronice în 48 de ore, altfel riscă să rămână fără medicamente.
Reţeta electronică pentru prescrierea medicamentelor a fost introdusă în data de 2 iulie. Medicii pot prescrie medicamentele atât pe reţetă electronică, cât şi clasic, ca până acum, însă de la 1 ianuarie 2013 prescrierea medicaţiei se va face numai în format electronic.