Evenimentul Zilei > Actualitate > Lista farmaciilor care NU eliberează reţete electronice. Pacienţii care nu le ridică în 48 de ore pierd medicamentele!
Lista farmaciilor care NU eliberează reţete electronice. Pacienţii care nu le ridică în 48 de ore pierd medicamentele!

Lista farmaciilor care NU eliberează reţete electronice. Pacienţii care nu le ridică în 48 de ore pierd medicamentele!

Un raid făcut prin farmaciile din Bucureşti din zona centrală a arătat că acestea încă nu sunt pregătite tehnic să elibereze reţeta electronică. Mai grav este că pacienţii trebuie să-şi ridice aceste reţete în 24, maxim 48 ore, altfel rămân fără medicamente.

Lanţurile de farmacii Dona, Help Net, Beladona nu eliberează reţetă electronică, iar farmaciile din lanţul Sensiblu, deşi apar pe site-ul CNAS că eliberează, în practică, nu fac acest lucru, potrivit Agerpres.
Medicul-şef al CNAS, dr. Marius Filip, a precizat că din cele 8.521 de reţete electronice prescrise de către medici au fost eliberate săptămâna trecută doar 1.005, pentru că farmaciile nu sunt pregătite din punct de vedere tehnic.
Printre farmaciile care eliberează reţete electronice sunt Catena şi, potrivit site-ului CNAS, Terapia Farm SRL, farmaciile non stop de pe şos. Ştefan cel Mare, Farma Plus SRL, Pharma Life, 2NA.
Site-ul CNAS are o rubrică specială care cuprinde lista farmaciilor care eliberează reţeta electronică. Pacienţi care au o reţetă electronică pentru boli acute trebuie să o ridice în 24 de ore, iar pentru boli cronice în 48 de ore, altfel riscă să rămână fără medicamente.
Reţeta electronică pentru prescrierea medicamentelor a fost introdusă în data de 2 iulie. Medicii pot prescrie medicamentele atât pe reţetă electronică, cât şi clasic, ca până acum, însă de la 1 ianuarie 2013 prescrierea medicaţiei se va face numai în format electronic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: