Ambasadorul SUA, Hans Klemm a spus că este mare nevoie de infrastructură rutieră și feroviară în România, țară în care este foarte dificil să ajungi de la sud la nord sau de la est la vest. „Este încă dificil să ajungi nu în Braşov, nu la Râşnov, ci în Transilvania în general. Există o mare nevoie de infrastructură în România. Fără conexiuni rutiere, fără autostradă şi cu un sistem de cale ferată care poate fi îmbunătăţită, pentru mine, este uimitor cât de plin de viaţă este Braşovul”, a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul SUA.

Hans Klemm a mai spus că Brașovul este un oraș ”uimitor” și ”plin de viață”, în condițiile în care nu are acces la autostradă. Mai mult, ambasadorul SUA a mai spus și despre Râșnov că s-a transformat radical, dintr-o localitate ”adormită” într-una ”plină de viață”.

Valea Oltului blocată la Dedulești

Despre lipsa infrastructurii rutiere nici nu mai trebuie să scriem. Faptul că nu există autostrăzi care să lege Transilvania de București și de restul țării este din nou un fapt cunoscut.

Dar, mai nou, și drumurile naționale cu câte o bandă pe sens sunt blocate de lucrări de refacere a infrastructurii. De exemplu, pe drumul dintre Pitești și Sibiu, în apropiere de Dedulești, o lucrare de refacere a infrastructurii rutiere produce blocaje rutiere care se întind pe zeci de kilometri.

De exemplu, duminică, la prânz, coada de mașini se întindea pe 18 kilometri, pe sensul de mers dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea, fără ca pe șantier să existe un muncitor.

Pe panoul de informare se arată că lucrările vor dura 75 de zile, începând cu data de 28 mai 2019.