Evenimentul Zilei > Justitie > Lipsa autorizaţiei de funcţionare i-a luat minţile. Şi-a dat foc la taxi și a plecat acasă cu metroul
Lipsa autorizaţiei de funcţionare i-a luat minţile. Şi-a dat foc la taxi și a plecat acasă cu metroul

Lipsa autorizaţiei de funcţionare i-a luat minţile. Şi-a dat foc la taxi și a plecat acasă cu metroul

Incendiu grav în Capitală. Pentru că a fost prins de poliţişti că practica ilegal taximetria, un şofer şi-a stropit maşina cu benzină şi a incendiat-o

O masă de oameni a fost pusă ieri în pericol de un piroman. În timpul unui control de rutină printre taximetriștii de la Bucur Obor, poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au descoperit un bărbat care practica ilegal această meserie. Şoferul, Ilie George Florin, nu avea autorizaţie de funcţionare de la Primăria Capitalei, astfel că oamenii legii l-au şi sancţionat: i-au ridicat plăcuţele de înmatriculare şi l-au amendat cu suma de 4.000 de lei.


,,Dacă exploda butelia mureau oameni”

A fost momentul în care în mintea bărbatului se crease deja un plan. Imediat ce poliţiştii au plecat, iritat şi plin de nervi, taximetristul şi-a stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc. Fără să se uite în urmă, potrivit martorilor, omul a coborât în subteran şi a plecat acasă cu metroul. ,,Flăcările s-au extins imediat. Ardea ca o torţă. Deşi mă aflam la nici 10 metri de incident, nu l-am văzut când şi-a incendiat maşina. Bine că n-a explodat butelia de gaz din portbagaj, că mureau oameni”, ne-a spus un taximetrist.

Acuzat de distrugere calificată

Pe trotuarele din fața Magazinului Obor din Capitală s-a instalat panica, deoarece oamenii s-au speriat în momentul care, dintr-o dată, în mijlocul străzii, o maşină a luat foc. Unii şi-au scos telefoanele mobile şi au filmat momentul în care taxiul a fost cuprins de flăcări.

La faţa locului şi-au făcut apariţia şi pompierii, care au reuşit să stingă incendiul înainte ca flăcările să se extindă mai departe, iar circulaţia rutieră pe sensul către Doamna Ghica a fost blocat. Bărbatul a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 7 Poliţie şi dus la audieri, fiind pus sub urmărire penală.

Ilie Florin este acuzat de distrugere calificată, tulburare şi infracţiuni la regimul rutier. Acesta a recunoscut în faţa poliţiştilor că el a fost cel care a dat foc la maşină pentru că s-a suparat foarte tare că a fost amendat cu 4.000 de lei.