Evenimentul Zilei > Actualitate > Liniştea Paştelui este păzită cu PATRULE CĂLARE şi CÂINI POLIŢIŞTI
Liniştea Paştelui este păzită cu PATRULE CĂLARE şi CÂINI POLIŢIŞTI

Liniştea Paştelui este păzită cu PATRULE CĂLARE şi CÂINI POLIŢIŞTI

pentru prevenirea faptelor antisociale în Capitală, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 24 de unități călare și opt patrule canine vor sprijini efectivele Poliției Locale a Muncipiului București.

Începând de vineri, din dispoziția Primarului General, Sorin Oprescu, Poliția Locală a Municipiului București a anunţat că a suplimentat numărul echipajelor de ordine publică și circulație. Agenții locali vor acționa, în principal, în centrul Capitalei și în zona marilor biserici pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru asigurarea unui climat de siguranță al bucureștenilor care vor participa la slujbele religioase din noaptea de Înviere, . Totodată, zonele cu potențial risc infracțional vor fi atent monitorizate, în special prin sistemul de supraveghere video al dispeceratului Poliției Locale a Municipiului București.

În noaptea de Înviere, echipajele Serviciilor Ordine Publică și Circulație  vor asigura menținerea fluidizării traficului și prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranța publică.  Pentru o reacție rapidă, au fost mobilizați, pentru misiuni de patrulare, și agenți din cadrul Serviciului Intervenții.

Unitățile călare și patrulele canine vor avea trasee speciale de patrulare, iar, în zilele următoare, acestea se vor afla în parcurile Capitalei, acolo unde vor avea loc acțiuni speciale pentru păstrarea siguranței publice și combaterea comerțului ambulant neautorizat.

Efectivele Poliției Locale a Municipiului București vor mai asigura ordinea publică și la acțiunile organizate, în această perioadă, de către Primăria Capitalei.