România. Limonadă răcoritoare pentru zilele caniculare ce vor urma. Rețeta perfectă pentru un suc răcoritor pe timp de vară conține mai multe tipuri de citrice. În plus, există câteva secrete pentru a stoarce cât mai mult suc din acestea.
O lămâie, un lime, o portocală și un grepfrut sunt fructele de care este nevoie pentru a prepara o băutură răcoritoare și, totodată, sănătoasă, pentru zile caniculare. În lipsa unui storcător, cei interesați au la îndemână câteva trucuri pentru a stoarce mai mult suc din fructe.
Limonadă perfectă pentru zile călduroase
În lipsa unui storcător profesionist procesul de stoarcere a citricelor poate părea mai dificil. Parte din suc rămâne în pulpa fructului și se pierde, fără să mai ajungă în limonadă. În lipsa unui aparat care să ajute, pentru a stoarce citricele puteți apela la câteva trucuri.
O soluție pentru a obține mai mult suc este de a rula fructul, lămâie, lime, portocală sau grepfrut pe masă, apăsând-o ușor cu podul palmei. Astfel, stoarcerea fructului devine mai simplă și veți avea mai mult suc pentru o limonadă răcoritoare.
Un alt truc, la îndemână, este acela de a pune fructele în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. În jur de zece. Fructul devine mai moale, iar sucul se eliberează mai ușor.
Înghețați citricele și puneți-le în cuptorul cu microunde
O altă soluție, un pic mai complexă, pentru a obține mai mult suc din fructe pentru limonadă presupune o combinație. Mai întâi fructele sunt puse în congelator și lăsate să înghețe.
Apa din interior își va mări volumul și, astfel va frăgezi pulpa. Sucul va fi stors cu mai mult ușurință. După congelare, proces care durează câteva ore, se recomandă să puneți fructele la microunde.
Astfel se vor decongela rapid, în 30 - 60 de secunde și vor fi tocmai bune de stors. Metoda necesită mai mult timp, decât cele anterioare, dar este la fel de eficientă.
Rețetă pentru o limonadă perfectă
Odată ce ați rezolvat problema stoarcerii fructelor, rețeta pentru o limonadă perfectă este mai mult decât simplă. Băutura se prepară rapid, mai ales că ingredientele sunt la îndemână.
Aveți nevoie de câteva citrice, cele enumerate mai sus, din care să stoarceți sucul, printr-una din metodele prezentate. De asemenea, în funcție de preferințe mai aveți nevoie de apă plată sau apă minerală și zahăr sau miere pentru îndulcit. Opțional puteți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă pentru aromă și gust răcoritor.
Mai întâi trebuie pregătit siropul pentru limonadă. În acest sens se pune o oală pe foc în care se toarnă o cană cu apă care se amestecă cu zahărul, cam 125 de grame, în funcție de gust. Siropul rezultat după topirea zahărului se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.
Într-un alt vas, mai încăpător, în funcție de cantitatea de limonadă pe care o doriți, se pune sucul stors de la citrice, apa și frunzele de mentă. Se amestecă totul foarte bine, iar în funcție de gust se adaugă și siropul de zahăr preparat anterior. Pentru efect, dar și pentru un gust mai aromat puteți adăuga câteva felii de lămâie. Această limonadă se ține la frigider până se răcește și se servește la nevoie.