Cursurile sunt ţinute de două profesoare de limba chineză, iar proiectul este finanţat de Institutul Confucius, Inspectoratul Şcolar şi unităţile de învăţământ unde se desfăşoară orele opţionale de limba, cultura şi civilizaţia chineză.
Liceul unde s-au înscris cei mai mulţi elevi la cursurile de limbă chineză, respectiv 91, este Colegiul Naţional „Octavian Goga”, din Miercurea Ciuc, tinerii fiind încântaţi de această experienţă.
Un interes ridicat au manifestat şi elevii de la Liceul Tehnologic „Johannes Kajoni”, care s-au înscris într-un număr mai mare decât preconizase conducerea instituţiei de învăţământ, informează www.agerpres.ro.
Ore de limba chineză se vor ţine şi la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, din Topliţa, unde s-au înscris 63 de copii, directoarea instituţiei, Mirela Petruţ, susţinând că elevii aşteaptă cu nerăbdare începerea cursurilor.
Şi directorul Liceului Tehnic „Batthyany Ignac” din Gheorgheni, Farkas Zoltan, consideră că aceste cursuri le vor fi de folos elevilor săi, care fac specializări în turism şi economie şi îi va ajuta în carieră, în momentul în care se vor angaja, dacă vor cunoaşte o limbă care nu este uzuală în Europa.
Proiectul pilot se mai derulează în liceele „Marin Preda”, din Odorheiu Secuiesc şi „Sfântu Nicolae”, din Gheorgheni, are o durată de un an, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de interesul manifestat de elevi.
Acordul de colaborare încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, din Sibiu mai prevede furnizarea de servicii de consultanţă adresate elevilor din învăţământul preuniversitar care doresc să candideze pentru o bursă de studiu în China, dar şi medierea dezvoltării de acorduri de parteneriat cu unităţi şi instituţii similare din China.