Meciurile din campionatul intern se vor desfășura după reguli stricte, stabilite de MTS și ministerul Sănătății.
Liga I se va relua la data de 13 iunie, dar partidele se vor disputa fără spectatori. La meciuri vor participa maximum 245 de persoane, dintre acestea, 100 urmând să aibă acces în zona 1, adică teren și vestiare. Fotbaliștii, staff-ul tehnic și arbitri vor fi testați cu 2-3 zile înaintea confruntărilor, iar testările vor fi repetate la fiecare două săptămâni.
Iată care sunt regulile ce trebuie respectate la confruntările din fotbalul românesc, stabilite în urma protocolului încheiat de Ministerul Sporturilor și Ministerul Sănătății, conform gsp.ro.
- Înainte ca delegațiile să ajungă la terenul de joc, se va face dezinfectarea încăperilor, dar și a spațiilor comune. Vestiarele celor două echipe și al arbitrilor vor fi sigilate după igienizare până la sosirea acestora.
- Echipele vor trebui să ajungă la stadion la ore diferite: echipa gazdă este programată cu 75 de minute înaintea începerii jocului, iar echipa oaspete cu 90 de minute înainte fluierului de start.
- Jucătorii vor veni la stadion cu echipamentul necesar pentru joc în propriile genți. Prin excepție, dacă oficialii unui club cred că este nevoie, responsabilul cu echipamentul poate pregăti echipamentul jucătorilor în vestiarele proprii de la stadion, cu condiția să părăsească vestiarul cu două ore înaintea sosirii echipei la terenul de joc pentru a putea fi igienizat, aerisit și sigilat.
- jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la pentru a face încălzirea.
- intrarea pe teren a echipelor nu se va mai face alături copiii însoțitori. Nu se vor face tradiționalele poze de grup la centrul terenului.
- atât staff-ul tehnic, medical și jucătorii de rezervă vor purta măști pe toată durata jocului excepție de la această regulă face antrenorul delegat care va oferi indicații tehnice.
- Arbitrii sunt obligați să ajungă la stadion cu 100 minute înainte de începutul meciului, iar delegatul de joc cu 2 ore înainte.
- Masa presei va fi închisă, la fel și zona mixtă. Declarațiile de la sfârșitul meciurilor vor fi oferite doar deținătorilor de drepturi TV.
- La locul organizării evenimentului sportiv, personalul medical va efectua termometrizarea digitală a persoanelor implicate în desfășurarea competiției (sportivi, arbitri, antrenori, voluntari)
- Organizatorii competiției vor suspenda evenimentul, dacă se descoperă un focar de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice.