Evenimentul Zilei > Actualitate > LIGA EUROPA Sevilla de legendă
LIGA EUROPA Sevilla de legendă

LIGA EUROPA Sevilla de legendă

Gruparea andaluză a intrat în posesia trofeului Ligii Europa, după finala de miercuri, cu FC Liverpool, scor 3-1. Astfel, spaniolii au câștigat în ultimul deceniu jumătate dintre trofeele puse în joc

Liga Europa a devenit, începând de miercuri, sinonim cu nuleme clubului FC Sevilla. După finala disputată pe „St. Jakob-Park” din Basel, gruparea andaluză și trecut în palmares al cincilea trofeul al acestei întreceri, din ultimul deceniu (2006, 2007, 2014, 2015 și 2016).

La ora actuală este cea mai titrată formație a Ligii Europa, iar după finala câștigată cu 3-1, în fața „cormoranilor” de la FC Liverpool, Sevilla și a atribuit pentru al treilea an consecutiv râvnitul trofeu. 0-0 și 4-2 după penalty-uri, cu Benfica (2014), 3-2 cu Dnepr (2015) și 3-1 cu Liverpool, în 2016. De asemenea, Sevilla a mai câștigat competiția și în 2006, 4-0 cu Middlesbrough și în 2007, 2-2 și 3-1 după penalty-uri, cu Espanyol. Așa arată performanțele notabile ale Sevillei, în cele cinci finale disputate în Cupa UEFA, respectiv Liga Europa (noul format).

Urmează Cupa Spaniei

Dacă în prima repriză a finalei de la Basel, Liverpool părea că se îndrepta spre cucerirea primului trofeu european, după o pauză de nouă ani, grație golului marcat Sturridge (33), soarta partidei a fost, odată cu cu actul secund, de partea Sevillei.

Uluitor, andaluzii au egalat rapid, prin Gameriro (46), după care a fost rândul căpitanului Koke de a-și trece „dubla” pe tabelă (64 și 70).

Indiscutabil, fotbalul le aparține acum spaniolilor. Sâmbăta viitoare (28 mai), Real Madrid și Atletico Madrid se vor duela în finala Ligii Campionilor.

Altfel, pentru Sevilla, sezonul nu s-a oprit la Basel. Duminică, andaluzii vor întâlni noua campioană din La Liga, FC Barcelona, în ultimul act al Cupei Spaniei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: