Ocupanta locului trei în Bundesliga şi finalista Cupei Germaniei sezonul trecut, Werder a ajuns în Grupa A a Ligii Campionilor, după un meci de baraj cu italienii de la Sampdoria.
Victoria clară din tur, scor 3-1, a fost întoarsă în doar 13 minute de peninsulari la Genova, iar golul lui Antonio Cassano din minutul 85 părea că o va trimite pe Sampdoria în grupe, însă reuşita suedezului Markus Rosenberg din cel de-al treilea minut suplimentar a trimis meciul în prelungiri. Peruanul Claudio Pizzaro a marcat golul calificării pentru Werder pe arena Luigi Ferraris în minutul 100, iar oamenii lui Thomas Schaaf, "longevivul" antrenor al echipei de pe Weserstadion, s-au calificat din nou în grupele Ligii Campionilor.
Werder, a cărei cea mai bună performanţă europeană din ultimii ani a fost finala Cupei UEFA din 2009 (pierdută în prelungiri cu Şahtior Doneţk), va întâlni campioana Europei a sezonului trecut, Inter Milano (echipă căreia i-a luat patru puncte în grupe în urmă cu două sezoane), formaţia engleză Tottenham Hotspur şi campioana Olandei – Twente Enschede. Misiunea germanilor nu va fi una uşoară, având în vedere că Werder l-a pierdut în această vară pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi, mijlocaşul Mesut Ozil, care a părăsit echipa din Bremen pentru Real Madrid.
WERDER BREMEN
Poreclă: "Die Grün-Weißen"
Fondat: 4 februarie 1899
Stadion: Weserstadion (42.358 de locuri)
Antrenor: Thomas Schaaf (aflat la cel de-al 12-lea sezon pe banca tehnică a lui Werder)
Vedete: Torsten Frings, Claudio Pizzaro, Hugo Almeida, Per Mertesacker, Tim Borowski, Aaron Hunt, Marko Marin, Mikael Sivestre
Palmares: Cupa Cupelor (1992), 4 titluri în Germania, 6 Cupe ale Germaniei

PROGRAM:
Etapa 1 (14 septembrie):
Werder Bremen – Tottenham Hotspur
Twente Enschede – Internazionale Milano
Etapa a 2-a (29 septembrie):
Tottenham Hotspur – Twente Enschede
Internazionale Milano – Werder Bremen
Etapa a 3-a (20 octombrie):
Internazionale Milano – Tottenham Hotspur
Twente Enschede – Werder Bremen
Etapa a 4-a (2 noiembrie):
Tottenham Hotspur – Internazionale Milano
Werder Bremen – Twente Enschede
Etapa a 5-a (24 noiembrie):
Internazionale Milano – Twente Enschede
Tottenham Hotspur – Werder Bremen
Etapa a 6-a (7 decembrie):
Werder Bremen – Internazionale Milano
Twente Enschede – Tottenham Hotspur