Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga Campionilor: Benfica Lisabona
Liga Campionilor: Benfica Lisabona

Liga Campionilor: Benfica Lisabona

GRUPA B. Benfica Lisabona, una dintre cele mai titrate echipe în Cupa Campionilor Europeni (7 finale, 2 dintre ele câştigate), va încerca în acest sezon să dea lovitura şi în Liga Campionilor, după ce a redevenit campioana Portugaliei.

Benfica l-a pierdut însă pe cel mai bun jucător al său în această vară – argentinianul Angel di Maria ajungând în curtea spaniolilor de la Real Madrid în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. De asemenea, "vulturii" s-au despărţit şi de Ramires, care a fost achiziţionat de Chelsea. Lusitanii au cheltuit o mare parte din bani, pe "Da Luz" ajungând argentinienii Franco Jara, Nicolas Gaitan (tânărul jucător al lui Boca Juniors) sau promiţătorul Eduardo Salvio (împrumutat de la Atletico Madrid).
Calificaţi direct în Grupa B a Ligii Campionilor, unde vor da piept cu francezii de la Olympique Lyon, nemţii de la Schalke 04 şi israelienii de la Hapoel Tel Aviv, jucătorii lui Jorge Jesus vor forţa, cel mai probabil accesul în optimile competiţiei europene de elită.
Benfica a început însă foarte slab sezonul în Portugalia, suferind trei eşecuri în primele patru etape, mai multe decât în întreaga campanie trecută, când a luat titlul, după cinci ani de pauză. "Vulturii" se pot baza în continuare pe paraguayanul Oscar Cardozo, golgheterul echipei sezonul trecut, cu 26 de goluri marcate doar în liga portugheză, dar şi pe argentinienii Javier Saviola şi Pablo Aimar – de asemenea letali în faţa porţii.
BENFICA LISABONA
Poreclă: "Águias"
Fondat: 28 februarie 1904
Stadion: Da Luz (65.647 de locuri)
Antrenor: Jorge Jesus (al doile sezon la Benfica)
Vedete: Oscar Cardozo, Javier Saviola, Pablo Aimar, Nicolas Gaitan, Nuno Gomez, Luisao, Maxi Pereira
Palmares: 2 succese în Liga Campionilor (1961, 1962), 1 finală în Liga Europa (Cupa UEFA) – 1983 -, 23 de titluri în Portugalia, 24 de Cupe ale Portugaliei

PROGRAM:
Etapa 1 (14 septembrie):
Benfica Lisabona – Hapoel Tel Aviv
Olympique Lyon – Schalke 04
Etapa a 2-a (29 septembrie):
Schalke 04 – Benfica Lisabona
Hapoel Tel Aviv – Olympique Lyon
Etapa a 3-a (20 octombrie):
Olympique Lyon – Benfica Lisabona
Schalke 04 – Hapoel Tel Aviv
Etapa a 4-a (2 noiembrie):
Hapoel Tel Aviv – Schalke 04
Benfica Lisabona – Olympique Lyon
Etapa a 5-a (24 noiembrie):
Hapoel Tel Aviv – Benfica Lisabona
Schalke 04 – Olympique Lyon
Etapa a 6-a (7 decembrie):
Olympique Lyon – Hapoel Tel Aviv
Benfica Lisabona – Schalke 04

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: