Biscuiți contaminați într-un mare hipermarket. Au fost retrași de la vânzare

Biscuiți contaminați într-un mare hipermarket. Au fost retrași de la vânzare Sursa foto: Arhiva EVZ

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVS) informează că o marcă de biscuiţi comercializată în lanţurile de magazine Lidl a fost retras de către producător din cauza preocupărilor legate de posibila prezenţă a unor corpuri străine.

Lidl retrage de pe rafturi produsul „Grandino Biscuiţi din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ,ciocolată neagră şi 6% ciocolată albă 200g”, din cauza detectării unor „corpuri străine metalice” în compoziția lor.

Lidl retrage de la vânzare mai multe stocuri de biscuiți

„Oostherhout, firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage în prezent de pe piaţă produsul „Grandino Biscuiţi din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ,ciocolată neagră şi 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024. În cazul produsului vizat, nu se poate exclude faptul că acesta poate să conţină corpuri străine metalice”, conform unui comunicat transmis de ANSVSA.

Din cauza potențialului pericol de vătămare, clienții sunt sfătuiți să nu consume biscuiții și să îi aducă înapoi la magazin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Produsul afectat „Grandino Biscuiţi din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră şi 6% ciocolată albă 200g” a fost vândut în magazinele Lidl din România”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Lidl

Biscuiți. Sursa foto: ANSVSA

Clienții vor primi contravaloarea produsului înapoi

Lidl a retras imediat biscuiții în cauză de la rafturi. Cei care vor să-i returneze, o pot face în oricare dintre magazinele Lidl, iar suma plătită va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Retragerea de pe piață se referă exclusiv la produsul „Grandino Biscuiți cu aluat fraged, conținând 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă, în ambalaj de 200g”, având data de expirare 12.12.2024, produs de compania Merba B.V.

Celelalte produse comercializate de Lidl România, inclusiv cele provenite de la producătorul Merba B.V., nu prezintă vreun risc pentru consumatori, potrivit comunicatului ANSVSA.

Mega Image retrage mai multe produse

De altfel, zilele trecute, Mega Image a luat decizia de a retrage de la vânzare următoarele produse: OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G (cod 36428) și OLYMPIA SOS TERYAKI 58G (cod 44247).

Această retragere și rechemarea produselor de la consumatori au fost inițiate la cererea furnizorului, după ce s-a constatat prezența unui alergen în ingrediente (glutenul din sosul de soia), care nu a fost menționat pe etichetă.

Lidl

Sursa foto: ANSVSA