Liderul suprem al Iranului:"Israelul va dispărea din peisaj"

Liderul suprem al Iranului:"Israelul va dispărea din peisaj"

Israelul este o "excrescenţă" artificială în Orientul Mijlociu care va dispărea, a afirmat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, cu o zi înaintea unor manifestaţii prevăzute pentru a denunţa statul evreu şi a-i sprijini pe palestinieni.

"Această excrescenţă sionistă artificială va dispărea din peisaj"', a asigurat ayatollahul Khamenei într-un discurs pronunţat în faţa unor veterani ai războiului diintre Irak şi Iran. Liderul suprem al Iranului a mai spus că manifestaţiile de mâine vor reprezenta "o lovitură dură pentru duşmanii islamului şi ai Palestinei" şi că Iranul consideră apărarea cauzei palestiniene drept o "sarcină religioasă", conform agenţiei de presă iraniene Mehr.  "Steaua speranţei" care a strălucit în Iran în timpul revoluţiei islamice şi în timpul războiului împotriva Irakului (1980-1988) va străluci şi asupra Palestinei  iar "pământul islamic" va reveni definitiv naţiunii palestiniene, a continuat Khamenei.

Ziua Qods (Ierusalim, în arabă), marcată în fiecare an de la revoluţia islamică din 1979 în ultima vineri a lunii Ramadanului, intervine în acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran şi Israel.

Statul evreu, singura putere nucleară(/nedeclarată oficial) din regiune, consideră că existenţa sa ar fi ameninţată dacă Iranul ar dispune de bomba atomică. Şi, în pofida dezminţirilor iraniene, occidentalii şi Israelul acuză Teheranul că urmăreşte să dezvolte un arsenal nuclear la adăpostul unui program civil.

Ne puteți urmări și pe Google News