Evenimentul Zilei > Politica > Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru şefia SIE este ilegală
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru şefia SIE este ilegală

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru şefia SIE este ilegală

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, azi, că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta ”nu ştie nimic şi nu a fost consultat”.

"Numirea e ilegală. Preşedintele face propunerea CSAT-ului şi pe urmă vine la Senat. Eu nu am auzit să fie o propunere. Am vorbit cu premierul Ponta acum câteva minute. Nu ştia nimic. M-a luat prin surpindere şi pe mine. Eu am aflat în sală. PSD 100% nu votează propunerea. Nu avem o problemă cu omul MRU, ci cu procedura. S-a stricat o tradiţie pe care fostul preşedinte a introdus-o, ca unul dintre şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie. Am fost lăsaţi complet pe dinafară nici măcar nu am fost consultaţi. S-au sărit etape. Nu ştiu ce vor să demonsteze, poate prostie", a spus Ilie Sârbu.