Liderul naţionaliştilor slovaci: Romii să aibă un stat separat

Liderul naţionaliştilor slovaci: Romii să aibă un stat separat

Liderul unui partid naţionalist din Slovacia, Jan Slota, a propus crearea unui stat independent al romilor ca soluţie "ideală" pentru această minoritate a Europei. Reprezentantul Partidului Naţional Slovac spune că în acest stat romii s-ar putea face utili pentru că "se înţeleg cel mai bine între ei", relatează site-ul Focus.

"Soluţia ideală ar fi dacă s-ar crea un stat independent pentru această etnie. Se înţeleg bine între ei", a declarat liderul PNS, cunoscut pentru discursurile anti romi şi anti maghiari. Slota a mai spus că "această minoritate" nu are nimic în comun cu "caracterul şi filosofia de viaţă a slavonilor".

Mai mult, politicianul slovac a propus plasarea în internate a copiilor acestei etnii. Declaraţiile sale au provocat criticile organizaţiilor umanitare, care afirmă că politicianul a făcut comentarii nerealiste. "Dacă romii voiau propriul lor stat ar fi ajuns singuri la această idee, dar nu doresc", a reacţionat Alexander Patkolo, reprezentantul organizaţiei Iniţiativa Romilor, citat de AFP. Aproximativ 89.000 de romi trăiesc în Slovacia, ţară care are în total 5,4 milioane de locuitori.

Ne puteți urmări și pe Google News