Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderul mafiei din Anglia, căutat pentru spargeri în România! Poliţia cere ajutor
Liderul mafiei din Anglia, căutat pentru spargeri în România! Poliţia cere ajutor

Liderul mafiei din Anglia, căutat pentru spargeri în România! Poliţia cere ajutor

Poliţia se află în alertă după ce mii de interlopi s-au reîntors în ţară după criza Covid 19. Aceştia dau jafuri la pont şi terorizează oraşe întregi.

 

Un astfel de infractor periculos, căutat zilele acestea de Poliţia Română este Vlad Marinov, care îi coordonează pe cei care dau spargeri în Ploieşti şi şi-a extins „teritoriul” inclusiv spre Capitală. Marinov este cunoscut drept şeful cămătarilor din Prahova, dar şi din Marea Britanie. El îi coordonează pe interlopii reveniţi în România după criza Covid, care au revenit în ţară cu miile.  Vlad Marinov îi determină pe „bombardieri” să dea atacul la anumite adrese.

În acelaşi timp, clanurile și-au împărțit cartierele din Capitală. Ca mesajul să fie înțeles și de rivalii care ar îndrăzni să se mute pe teritoriile stăpânite de ei, i-au amenințat cu pistoale și cuțite. Ba mai mult, le-au dat chiar și un ultimatul: cei care dețin proprietăți în cartierele din nordul Bucureștiului au termen să vândă urgent și să plece.

„Am ajuns într-un punct critic. Este pentru prima oară după foarte mulţi ani când autorităţile cer sprijinul mass-media şi al populaţiei pentru prinderea unui lider al interlopilor”, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

România TV a difuzat imagini șocante de la adunare acare a avut loc cu câteva zile în urmă în parcarea unui hypermarket din cartierul Militari. Staborul a fost transmis „live” pe o rețea socială.

„Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit! Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, spune unul dintre capii clanului Sadoveanu, grupare care stăpânește de zeci de ani cartierele din nordul Capitalei, dar și o parte din județul Ilfov.

„Suntem și noi strânși aici, așa cum am anunțat mai devreme, Chiajna, Dragomirești, Chitila, Rudeni, 1 Mai, Chibrit, suntem toți strânși aici, vere, pentru o situație, o parte mică, și zic să încep discuția că deja sunt 200 de persoane pe „live”. Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Uite, noi suntem la… Militari. Ne-am luat câte un cartier! Stazian, uite-l aici, copiii lui, frații lui, Gazovici, care este acolo, Paloș… nu permitem nimănui, frate! Cine și-a luat case în zonele alea, în părțile alea, încercați să le vindeți, că nu stați acolo! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia!

Așa că vedeți-vă de treaba voastră, vere! Luați-vă unde vedeți în alte părți! Îndepărtați-vă de pe sectoarele astea ale noastre, că nu este cazul! Aici facem discuții! În cazul că v-ați luat, să vindeți! Nu permitem! Să mor dacă se permite, orice-ar fi! Să nu vi se pară suspect peste o lună, două, trei după live-ul ăsta pe care l-am făcut dacă nu dați curs să vă vedeți de treaba voastră și mai veniți pe zonele ce s-au pronunțat, să nu vă pară suspect când ne facem discuții, vere! Și căutați în termen de 3 luni, 6 luni de zile din acest moment vindeți, vere, proprietățile voastre!

Atâta timp cât ați îndrăznit să faceți pasul ăsta, păi mâine vă mutați și cu mine pe stradă! Și în Chitila și la Chibrit!Care stai acolo trebuie să întrebi întâi la țigănie dacă îți dă voie să iei pe zona lor! Să îți asumi! Cel ce nu și-a asumat o să răspundă toată viața lor de-acum încolo!Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile! Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit!”, spune acest lider al clanului Sadoveanu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu avertiza în urmă cu mai multă vreme că se va ajunge la o astfel de situaţie. El a postat un mesaj în care susţinea că ”grupările ţigăneşti de tip mafiot” au revenit în ţară şi par să nu respecte legile, iar dacă Ministerul de Interne nu acţionează acum este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă.

„Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor”, a scris Băsescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: