Evenimentul Zilei > Politica > Liderul european care acuza că România distruge Europa, față în față cu demnitari români
Liderul european care acuza că România distruge Europa, față în față cu demnitari români

Liderul european care acuza că România distruge Europa, față în față cu demnitari români

Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, a lansat, recent, acuzații extrem de grave la adresa României, cu doar câteva luni întainte de preluarea șefiei Consiliului European de către țara noastră.

Comisarul vine, marți, în România, pentru a participa la conferința organizată de Guvern „O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățeni" și la dezbaterea „Drumul către Sibiu – Un pas mai aproape". De asemenea. Oficialul se va adresa participanților prezenți la conferința „Alegerile europene și Brexit 2019: consecințe pentru UE și bugetul UE“.

 

Oettinger se va întâlni cu Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice și Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

 

Oettinger spunea, luna recută, că România Ungaria, Polonia și o parte din guvernul Italiei vor să slăbească și să distrugă proiectul european.

„În opinia mea, proiectul (UE, n.r.) este în pericol de moarte. Unii din Europa doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă – Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei", a declarat Oettinger.

Comisarul mai menționa că Europa rămâne capabilă să acționeze în fața unor astfel de provocări prin aprobarea rapdă a viitorului buget pe termen lung al UE.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.