Evenimentul Zilei > International > Liderul de la Kremlin, solidar faţă de francezi: „Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța pentru a lupta împotriva terorismului”
Liderul de la Kremlin, solidar faţă de francezi: „Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța pentru a lupta împotriva terorismului”

Liderul de la Kremlin, solidar faţă de francezi: „Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța pentru a lupta împotriva terorismului”

Liderul de la Kremlin şi-a exprimat solidaritatea faţă de poporul francez, după cumplitul atac terorist, care s-a soldat cu zeci de victime şi cel puţin 150 de răniţi, printre care se află 54 de copii şi doi români, soţ şi soţie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacul drept un act barbar şi a reiterat apelul privind continuarea "luptei împotriva terorismului", citează Agerpres.

"Rusia este solidară cu poporul francez în această zi dificilă. Am văzut din nou că terorismul ignoră absolut tot ce ține de moralitatea umană. Victoria împotriva acestui rău monstruos necesită uniunea forțelor umanității civilizate. Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța pentru a lupta împotriva terorismului", a declarat președintele rus într-o telegramă adresată omologului său francez Francois Hollande.

Putin a transmis şi mesaje de condoleanţe pentru familiile victimelor şi le-a urat însănătoşire grabnică răniţilor. 

Ziua Franței se încheie cu o tragedie pe Coasta de Azur. La Nisa, un camion a intrat cu o viteză de cel puțin 50 km/oră, într-o mulțime de oameni, care urmărea focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale. Potrivit celor mai recente informații, sunt cel puțin 84 de morți și 100 de răniți. Incidentul vine chiar după ce președintele Franței a anunțat că nu va prelungi starea de urgență în țară, după data de 26 iulie, în urma antentatelor anterioare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: