Al Qaeda moare dar nu se predă

„Vom continua să luptăm împotriva SUA Cu ocazia comemorării atacului împotriva Americii din 11 septembrie 2001, Zawahiri a reapărut într-un video cu titlul „vom continua să luptăm”.

Potrivit celor ce afirmă pe Twitter Rita Katz, directoarea unui site de monitorizare al jihadismului, Zawahiri utilizează Israelul ca pe un fel de rampă de lansare pentru a invoca atacuri împotriva intereselor aliaţilor SUA, Franţa, Marea Britani şi alte ţări occidentale.

Discursul lui Zawahiri, afirmă Katz într-un al doilea tweet, „demonstrează încă o dată cum profită al-Qaeda de chestiunea Israel-Palestina pentru propriile obiective, explicând că agresorii de oriunde pot motiva acţiunile lor cu crimele din Palestina şi din toate ţările musulmane”.

În video nu sunt indicate date care pot să clarifice de când este înregistrarea, cu excepţia unei referiri la hotărârea lui Trump de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan, de la frontiera cu Siria care a stârnit reacții internaționale în martie trecut, notează Leggo.