PSD,  a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va depune o plângere penală legată de ,,modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară.

Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi falsificat datele financiare și că ar fi furat 10% din PIB sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională”.

Această reacție vine după ce Cîțu a scris marți dimineață pe Facebook că ,,datele din documentele pentru rectificarea bugetară sunt FALSE!” și a mai susținut că ,,Legea bugetului de stat a trecut prin Parlament și a fost VOTATA cu venituri de 159 miliarde lei și un deficit de 18.7 miliarde lei dupa primele șase luni”.

Problema este că în Legea bugetului, invocată de Cîțu, nu există defalcare pe semestre la venituri bugetare și deficit. În acest sens, comunicatul PSD subliniază: ,,Aceste acuzații- lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală.

Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL.”.