Evenimentul Zilei > Politica > Liderii PNL din teritoriu au răsuflat ușurați după ce Predoiu a fost convins să candideze
Liderii PNL din teritoriu au răsuflat ușurați după ce Predoiu a fost convins să candideze

Liderii PNL din teritoriu au răsuflat ușurați după ce Predoiu a fost convins să candideze

Desemnarea oficială a lui Cătălin Predoiu în postura de candidat al PNL pentru Primăria Capitalei a fost întâmpinată fără prea mult interes, ieri, de liberalii din Biroul Politic Național al partidului.

 Foarte puţini şefi de filiale sau parlamentari au fost prezenți și ședinta a durat doar o jumătate de oră, o bună parte fiind dedicată altor probleme precum schimbarea candidatului de la Primăria Sectorului 3. Ca şi desemnarea lui Munteanu, votul a fost în unanimitate.


Şefii de filiale prezenţi susţineau, aproape la unison, că Predoiu trebuia să îşi asume această candidatură în urmă cu multe luni de zile.

Atanasiu tot va deconta eșecul

„El, singur, în conducerea partidului a venit cu Munteanu candidat şi nu a dorit să o susţină pe Adriana Săftoiu, care era a noastră”, a afirmat un fost democrat-liberal pentru EVZ. De asemenea, după şedinţă aceştia susţineau că Vasile Blaga se va implica activ în favoarea lui Cătalin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, în ciuda episodului cu Marian Munteanu şi a faptului că Blaga dorea ca Predoiu să îşi asume candidatura la Capitală mult mai devreme. Prin această mişcare, Blaga îşi doreşte ca, în eventualitatea în care va câștiga alegerile, vechiul PDL sa aibă o poziție de forță la viitorul Congres, mai ales în condițiile în care toți din PNL se așteaptă să piardă alegerile locale, lucru care va impune o schimbare a conducerii, inclusiv la nivel de co-preşedinţi. La rândul său, Predoiu îl va ţine aproape pe Teodor Atanasiu, în postura de coordonator politic al organizaţiei PNL Bucureşti pentru ca cei doi să îşi împartă eşecul, dacă Predoiu nu va reuşi să câştige alegerile locale.

Alţi liberali prezenţi la şedinţă făceau glume pe seama intrării tardive în cursă a lui Predoiu: „Mai e până marţi, mai avem timp de un BPN, să mai schimbăm candidatul iar, poate nu mai dăm de Predoiu, ai văzut ce fericit era ieri seară” sau „A epuizat toate variantele, cred că a întrebat şi portarul dacă nu vrea el să candideze”.

Tuşa, ofertată înainte de Pocora

Nemulțumiți de Ştefan Vasile, candidatul desemnat inițial la Sectorul 3, liberalii au ofertat-o mai întâi pe deputata PNL Diana Tuşa, care a refuzat, spunând că este interesată doar de o candidatură la Sectorul 1, au precizat surse liberale pentru EVZ. Tuşa a fost contracandidata lui Alexandru Nazare în cursa internă a partidului pentru Primăria Sectorului 1. Schimbarea lui Vasile cu Pocora a fost dorită de conducerea partidului şi pentru ca, în cele din urmă, liberalii să vină cu un candidat femeie la o primărie de sector, având în vedere discursul partidului privind reprezentarea femeilor în politică.