Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderii PD si PLD au venit in grup la miting
Liderii PD si PLD au venit in grup la miting

Liderii PD si PLD au venit in grup la miting

La manifestarea din Piata Constitutiei, organizata de doua ONG-uri obscure si pe care niciun membru PD nu a dorit sa si-o asume oficial, au fost totusi prezenti toti membrii marcanti ai PD si PLD, dar si personalitati precum Gabriel Liiceanu.

Dintre „capii” PD s-au remarcat Adriean Videanu, Liviu Negoita, Gheorghe Barbu, Silvian Ionescu, Roberta Anastase, Razvan Murgeanu si Elena Udrea, usor mondenizata fata de campania electorala din 2004, dar declarand ca nu are nostalgii.

Aceasta a pozat intr-un simplu manifestant, raspunzand la intrebarile ziaristilor: „Nu stiu la ce ora va veni si Traian Basescu, dar din cate-am auzit eu dintre cetateni este asteptat la sase jumatate”.

Dintre membrii PLD, Theodor Stolojan a luat si cuvantul pe scena inainte ca Traian Basescu sa-si faca aparitia. „Sunt aici pentru ca Traian Basescu vrea sa lupte impotriva coruptiei si a capuselor din economia romaneasca”, a spus liderul PLD, dupa care s-a amestecat prin multime impreuna cu Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica.

Fiicele presedintelui, autosuspendate

Pentru sustinerea lui Traian Basescu au venit si cele doua fiice ale sale, Ioana si Elena. Fata cea mare a presedintelui a purtat un tricou inscriptionat „Cetatean suspendat”, iar Elena Basescu – intr-o tinuta sport lejera, de miting – a acordat autografe pana si pe o Carte de alegator, unui cetatean care-si dorea o semnatura marca „Basescu” langa stampilele de votant.

1-Q Sapro, solistul formatiei Morometzii, a fost printre cei mai entuziasti participanti la mitingul de ieri, vazand cum o piesa veche,  „Romania, trezeste-te!”, mai are inca priza la public. „De cand am facut piesa asta stiam ca nu o sa moara. De asta am mai facut o alta melodie, „Cereti-va drepturile”, cu care probabil ca o sa se intample la fel.”

Mitingul s-a incheiat insa pasnic, dupa doar o ora de la venirea lui Traian Basescu, iar peste alta jumatate de ora nimic nu mai amintea de manifestatia pro-Basescu.

In timp ce Basescu se retragea din public, a avut loc o busculada in multime din cauza competitiei dintre participanti in a-l atinge pe presedintele suspendat. Mai multe persoane au fost ranite usor in ambuscada creata.