Evenimentul Zilei > International > Mișcare SURPRINZĂTOARE. Lidera unui partid DEMISIONEAZĂ din funcție, la mai puțin de trei săptămâni de la preluarea conducerii. Care sunt motivele
Mișcare SURPRINZĂTOARE. Lidera unui partid DEMISIONEAZĂ din funcție, la mai puțin de trei săptămâni de la preluarea conducerii. Care sunt motivele

Mișcare SURPRINZĂTOARE. Lidera unui partid DEMISIONEAZĂ din funcție, la mai puțin de trei săptămâni de la preluarea conducerii. Care sunt motivele

Revoluție în partidul naționalist, eurosceptic, populist, Ukip, după ce lidera Diane James a demisionat de la conducerea formațiunii, după doar 18 zile de când a preluat funcția, pentru că a fost apostrofată și agresată de un alegător, într-o gară.

Într-o mișcare considerată senzațională de către presa britanică, liderul Ukip, Diane James, a demisionat, în mod neașteptat, după mai puțin de trei săptămâni.

Surse citate de Daily Mail au confirmat că aceste zvonuri sunt reale, scrie publica'ia britanică.

Diane James a preluat conducerea partidului, după referendumul pentru Brexit, în urma unor alegeri interne, promițând să șteargă cu buretele certurile anterioare din interiorul formațiunii.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, este căsătorită și deși nu a dat publicității motivele demisiei, informațiile spun că ar fi „profund nemulțumită, din motive personale, legate de noul său rol”.

Fostul lider, binecunoscutul Nigel Farage, este încă, din punct de vedere tehnic, șeful partidului, deși și-a anunțat demisia de două ori.

Diane James a demisionat aseară, după ce reușise să obțină un mandat pentru a deveni președinta partidului, urmându-i în funcție lui Nigel Farage.

Surse din partid spun că femeia are motive personale, iar alte informații arată că ea ar fi fost „zguduită” de o ceartă și o îmbrănceală din partea unui alegător, în timp ce se afla pe peronul unei gări, spre Cardfif, săptămâna trecută, și nu a simțit că este susținută de unii membri ai partidului.

Imediat, agenții de pariuri l-au dat câștigător în urma acestui gest pe Nigel Farage cu 10-1, sugerând că acesta se va întoarce, pur și simplu, să „păstorească” formațiunea eurosceptică, care a fost dominată de lupte interne, după referendumul pentru Brexit.

Farage a confirmat, azi, că tehnic este încă lider al Ukip, iar doamna James nu a completat niciodată documentele necesare pentru a prelua funcția.