Evenimentul Zilei > Politica > Lider PSD, mesaj șocant pentru Diaspora. Vrea să devină obligatoriu
Lider PSD, mesaj șocant pentru Diaspora. Vrea să devină obligatoriu

Lider PSD, mesaj șocant pentru Diaspora. Vrea să devină obligatoriu

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu vrea ca votul să devină obligatoriu, măcar pentru alegerea președintelui. La ieșirea de la vot, liderul PSD și-a exprimat admirația față de Diaspora.

„Avem exemplul celor din Diaspora pe care îi felicit personal”, a spus social-democratul după ce i-a îndemnat pe români să iasă la vot în număr cât mai mare. Marcel Ciolacu a reamintit că pentru românii din afara granițelor este mai ușor să voteze datorită legii promovate de toate partidele, inclusiv de PSD.

„Parlamentul României cu toate instituţiile au găsit forma de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot. E un exemplu de urmat si de noi cei din ţară”, a afirmat el.

Șeful Camerei inferioare a Parlamentului consideră că ar trebui începută o dezbatere despre legea care să impună votul obligatoriu, măcar pentru alegerile prezidențiale: „Cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu astfel încât preşedintele să fie legitimat de cat mai mulţi români”.

Marcel Ciolacu a mai spus că s-a referit la votul pentru președinte deoarece este cea mai importantă funcție în stat și că dacă „acest exercițiu decurge bine”, ar putea fi aplicat și celorlalte alegeri, locale și parlamentare.

La ora 10:00, în Diaspora s-a atins pragul de 400 000 de voturi. Românii din afara granițelor votează de vineri. De asemenea, tot pentru Diaspora s-a introdus și votul prin corespondență.