Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PNL îi solicită lui Tudose să ceară scuze public Simonei Halep
Un lider PNL îi solicită lui Tudose să ceară scuze public Simonei Halep

Un lider PNL îi solicită lui Tudose să ceară scuze public Simonei Halep

Vicepreşedintele PNL, senatorul Florin Cîţu, îi solicită premierului Mihai Tudose să îi ceară scuze Simonei Halep, după ce acesta a spus că legea privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului trebuie schimbată, înainte ca Simonei Halep să-i vină ideea de a rămâne însărcinată, deoarece statul ar trebui să îi plătească 85% din veniturile pe ultimul an.

„Aţi îndrăznit să atacaţi într-un mod josnic şi prima “multinaţională”, pe persoană fizică, românească 100%. Pe Simona Halep! Consider inadmisibil modul în care aţi “glumit” împreună cu colegii dumneavoastră pe seama unuia dintre singurele lucruri care i-au bucurat pe români în ultimele 6 luni! Cum adică vă este frică ca Simona Halep să facă un copil? (…) Mihai Tudose este dator… Îl somez public pe Prim-Ministrul României, Mihai Tudose, să ceară scuze public Simonei Halep”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „dacă nu o veți face înseamnă că dumneavoastră, guvernul pe care îl conduceți și PSD, nu încurajați performanțele individuale ale românilor care reușesc în viață”.

„Din bun simţ, alte cuvinte sunt de prisos. Aveţi curajul să o faceţi?”, îşi încheie Florin Cîţu postarea.

Premierul Mihai Tudose a declarat recent, la o emisiune TV, că legea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului trebuie schimbată urgent, înainte ca Simonei Halep să-i vină ideea de a rămâne însărcinată, deoarece statul ar trebui să îi plătească 85% din veniturile pe ultimul an.

„Astăzi, când stăm de vorbă, indemnizaţia e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus de bun simţ: domnule, nu toţi au salariu, obţin bani din alte venituri, se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, omul revinde, are un venit. Apoi, de la asta s-a ajuns la venituri, inclusiv dacă-şi vinde casa. Şi mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: domnule, hai să schimbăm legea până nu-i încolţeşte foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil. Mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri”, a spus Mihai Tudose.