"Un astfel de proiect nu are nicio şansă. România nu trebuie condusă prin şantaj, ci trebuie consimţit, de partide responsabile (…). La ei (PSD-UNPR, n.r.) deocamdată e ce-i mai bine pentru ei. Nu au decât să-şi aleagă primari în 4 tururi. De cinci ani spun: stop legea retrocedării. Păi unde mai apare circul la televizor? Pe de-o parte biserica te înşiră la moaşte, pe de altă parte te înşiră la coada lungă a corupţiei. Opreşte legile care generează corupţia! (…) educă un cetăţean să circule corect, nu sta la vânătoare, la linia continuă. Asta este diferenţa de mentalitate. Creează regula, nu încuraja excepţia, defineşte ce înseamnă abuzul în serviciu, defineşte conflictul de interese. Asta trebuie să facă partidele responsabile, să le creeze primarilor statut, salariu şi demnitate, înainte de a te preocupa de două tururi de scrutin', a declarat Dorin Florea, citat de Agerpres. 
 
Acesta a spus că PNL nu trebuie doar să promoveze proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, ci trebuie să depună eforturi pentru ca societatea şi ţara să-şi recâştige demnitatea. 
 
'Această ţară nu mai trebuie privită ca o ţară a hoţilor, a delatorilor, a borfaşilor, a ţiganilor, nu mai trebuie privită ca o ţară care nu poate să-şi rezolve problemele. Acesta este punctul meu de vedere. PNL trebuie să propună de urgenţă soluţii îndrăzneţe pentru a înlătura excepţiile şi a crea regulă. Dacă-i primarul din două tururi, mor cu ei de gât. Ceea ce susţin şi am susţinut din totdeauna. Am fost singular, şi pe vremea PDL-ului. Ceream două tururi, pentru că aşa e normal să fie, să te baţi care pe care. Întotdeauna valoarea nu iese decât dacă sita e cât mai deasă', a subliniat Florea. 
 
 Acesta consideră că partidele sunt reactive, iar PNL deşi are un program bun, nu prea s-ar ţine de el. 
 
'Au spus alegeri anticipate, trebuiau să moară cu alegeri anticipate pe cap. Au spus că trebuie premier nu ştiu de care, trebuiau să moară cu el de gât. Nu te schimbi de la o zi la alta. Asta e părerea mea. Pentru că un administrator altfel vede o problemă decât un politician. Politicianul e altceva, recunosc, e altă structură. Trebuie să fii diplomat, să minţi frumos. Eu ca administrator (primar, n.r.) nu pot să zic că am făcut ceva când nu am făcut sau era să fac', a mai spus Dorin Florea. 

Te-ar putea interesa și: