Libia: Prezentatoare TV care a jurat că va răzbuna moartea lui Gaddafi, asasinată în închisoare| VIDEO

Libia: Prezentatoare TV care a jurat că va răzbuna moartea lui Gaddafi, asasinată în închisoare| VIDEO

O celebră jurnalistă și prezentatoare a televiziunii libiene, Hala Misrati, extrem de populară în epoca regimului Muammar Gaddafi, a fost asasinată, într-o celulă a închisorii din Tripoli, a anunțat postul de televiziune Al Arabyia.

După cum declară apropiații ziaristei, aceasta ar fi fost ucisă pentru că era una dintre prezentatoarele preferate de colonelul Gaddafi și nu și-a ascuns niciodată antipatia față de opozanții fostului regim de la Tripoli, transmite agenția Ria Novosti. Hala Misrati, capturată de rebelii libieni în vara anului trecut, a criticat constant, după căderea fostului regim, noile autorități de la Tripoli, jurând că va răzbuna moartea colonelului Gaddafi. Prezentatoarea TV și-a câștigat notorietatea și în Occident, în luna mai, când a acuzat o femeie, care susținea că fusese violată de soldații lui Gaddafi, că minte. De asemenea, ea a apărut, în timpul unui jurnal TV, cu un pistol în mână, amenințând rebelii libieni: ”Cu această armă, fie îi ucid, fie mor eu!”. Hala Misrati a apărut ultima dată pe ecranele televizoarelor la 30 decembrie, chipul său fiind tumefiat de lovituri. Din acel moment însă nimeni nu a mai știut nimic de soarta femeii.

Potrivit unor surse care nu doresc să își dezvăluie identitatea, jurnalista ar fi fost ucisă la 17 februarie, pentru a se ”aniversa” un an de la izbucnirea protestelor împotriva regimului Gaddafi,

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/8aPiKYAcy_4" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News