Editura Evenimentul si Capital

Libertatea presei în PERICOL! UE condamnă creşterea violării dreptului la liberă exprimare

Autor: | | 13 Comentarii | 395 Vizualizari

Mesaje deloc optimiste de Ziua mondială a libertăţii presei de pretutindeni, punctată de la înalta tribună a Uniunii Europene. Cel mai tranşant discurs a venit din partea Federicăi Mogherini, înalt reprezentant al UE, care a declarat: "Celebrăm Ziua mondială a libertăţii presei într-un context dificil pentru jurnalism. Libertatea de expresie şi libertatea presei sunt sub atacuri crescânde în lume".

''Uniunea europeană - afirmă ea - condamnă creşterea ameninţărilor şi încălcărilor împotriva jurnaliştilor şi profesioniştilor media atât online, cât şi în cyberspaţiu. Liniile conducătoare asupra libertăţii de expresie adoptate în 2014 - continuă ea - reafirmă determinarea UE de promovare a libertăţii de opinie şi de expresie ca nişte drepturi care pot fi exercitate de toţi, oriunde''.

Wikileaks: Aici îl găsim şi pe George Soros, printre bogaţii finanţatori care se ocupă de finanţarea acestei alianţe, numită Leading European Newspaper Alliance (LENA) unde au ca obiectiv să construiască un prim pas spre punerea în operă a unei strategii europene de propagandă în masă.

Simpla comparaţie între informaţiile difuzate în interiorul blocului NATO şi acelea care circulă dincolo de sfera de influenţă americano-occidentală, permite efectiv să se ia la cunoştinţă despre munca de propagandă de război în media europene, despre manipularea informaţiilor şi amestecul practicat cu paşi de felină în susţinerea unor partide sau persoane cu ajutorul cărora să se schimbe guverne şi preşedinţi.

Mai mult, potrivit ANSA, presa europeană este liberă să spună exclusiv ceea ce vor Merkel şi Soros, fiindcă la un momeent dat, la nivel înalt, libertatea de expresie este egală cu libertatea de cenzură. Asta se sărbătoreşte până la urmă de 3 mai: Ziua mondială a manipulării presei!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI