Libertatea presei îl scoate din minţi!

Libertatea presei îl scoate din minţi!

Crin Antonescu a reluat seria atacurilor la adresa "Evenimentului zilei" de când am dezvăluit că a scos din bu­zunarul său de bugetar 400.000 de euro pentru un apartament. În condiţiile în care, tot mai des, în mintea lui Antonescu încolţeşte gândul răzbunării faţă de ziar şi ziariştii care-l critică, îi adresăm o scrisoare deschisă prin care îi reamintim că nu avem nevoie de aprobare pentru a publica articole care privesc activitatea publică.

Dezvăluirile din EVZ l-au transformat pe co-preşedintele USL într-un adversar feroce al publicaţiei noastre şi, prin dorinţa sa de a nu fi criticat, într-un adversar al tuturor jurnaliştilor.

Liderul USL, Crin Antonescu, are toate motivele să fie supărat pe "Evenimentul zilei", deoarece ziarul nostru a dezvăluit, în premieră, faptul că are un apartament de lux de 205,84 metri pătraţi, în valoare de peste 400.000 de euro, pe care îl ţine ascuns de ochii alegătorilor. De asemenea, că are o problemă cu trezitul dimineaţa, motiv pentru care întârzie la întâlnirile de nivel înalt solicitate chiar de el şi despre jocurile de culise care s-au făcut în PNL înainte de alegeri.

La începutul acestui an, EVZ a scos la iveală apartamentul de lux pe care preşedintele PNL l-a cumpărat anul trecut împreună cu soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, locuinţă pe care ambii soţi au uitat s-o menţioneze în declaraţiile lor de avere. Ziarul nostru a făcut această dezvăluire exact la câteva zile după ce Crin Antonescu, aflat în grevă parlamentară de lux, declarase public că este nevoit să se împrumute de bani la prieteni pentru a avea ce mânca. Apartamentul, situat pe malul Lacului Floreasca, a fost cumpărat de la familia lui Virgil Măgureanu, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ a prezentat un filmuleţ şi fotografii cu liderul PNL la geamul locuinţei sale de lux. Deşi Antonescu a refuzat să vorbească cu reporterii noştri despre acest subiect, EVZ a reuşit să obţină informaţii despre achiziţia acestei locuinţe şi un punct de vedere de la soţia lui, lucru care l-a enervat şi mai tare pe co-preşedintele USL.

Liderul PNL, acuzaţii mincinoase

Iritat de dezvăluirile făcute, Crin Antonescu declara a doua zi că jurnaliştii de la "Evenimentul zilei" au dezinformat şi că au supraevaluat preţul locuinţei sale.

Deşi EVZ a prezentat suprafaţa reală a locuinţei sale, preţul la roşu şi cel final al apartamentului de lux, liderul PNL nu a lămurit nici până astăzi o serie de aspecte relevante în acest subiect: când a încheiat precontractul pentru apartament şi când a plătit avansul pentru locuinţă. Aceste lucruri sunt foarte importante, deoarece priveşte data limită de completare a declaraţiilor de avere, aspect pentru care inspectorii ANI i-ar putea pune în culpă pe ambii soţi.

Pe acest subiect, nici soţia sa nu a oferit informaţii concrete. Declaraţia dată EVZ a fost evazivă: "Nu mai ştiu exact când am semnat hârtiile. Apartamentul l-am găsit printr-o agenţie imobiliară. Mai întâi am semnat un precontract, apoi am mai aşteptat o perioadă, după care am contractat un credit ipotecar. Potrivit documentelor de la bancă, apartamentul este ipotecat în favoarea băncii". Antonescu chiuleşte şi de la întâlnirile oficiale

La sfârşitul lui ianuarie 2012, EVZ vă informa despre faptul că liderul PNL nu s-a prezentat la întâlnirea cu ambasadorii UE, întrevedere solicitată chiar de el. Crin Antonescu i-a cerut atunci lui Victor Ponta să-l scuze în faţa înalţilor oficiali, deoarece e bolnav. Ca prin minune, co-preşedintele USL s-a însănătoşit grabnic şi la distanţă de doar două ore la care era programată întâlnirea cu ambasadorii UE, Crin Antonescu susţinea o conferinţă de presă. Ambasadorul Danemarcei s-a simţit jgnit de acest gest al preşedintelui PNL şi l-a pârât jurnaliştilor români. Antonescu a trecut şi peste acest incident diplomatic, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic important.

„Evenimentul zilei” a dezvăluit, în exclusivitate, că președintele PNL are o locuință de lux pe malul Lacului Floreasca FOTO: CODRIN PRISECARU

Liderul PNL nu a precizat nici până astăzi când a încheiat precontractul pentru apartament şi când a plătit avansul pentru locuinţă

400 de mii de euro costă apartamentul de lux al preşedintelui PNL, care nu apare în declaraţia de avere a acestuia Epurarea vechilor liberali

La începutul lunii trecute, reporterii EVZ au scris despre jocurile de culise făcute de preşedintele PNL, care au avut ca ţintă eliminarea din partid a vechilor membri care au devenit între timp incomozi. Din paginile EVZ aţi putut afla detalii despre modul în care Antonescu l-a mazilit pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. EVZ a prezentat chiar şi cronologia acestui eveniment: Martie 2011: apar primele divergenţe între Andrei Chiliman şi conducerea PNL, din cauza nesemnării protocolului cu PSD; Aprilie 2011: Rareş Mănescu, omul lui Antonescu, se profilează ca rival al lui Andrei Chiliman; 3 Mai 2011: Antonescu începe să-i schimbe din funcţii pe apropiaţii lui Chiliman; Iulie 2011: Antonescu vrea să preia conducerea interimară a organizaţiei de Bucureşti. Antonescu renunţă însă la această mutare pentru a evita o coagulare a opozanţilor să-i din partid.

Atacurile şefului PNL la adresa ziarului nostru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avut, în ultima perioadă, o serie de atacuri publice la adresa cotidianului "Evenimentul zilei":

"Eu nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu tot ce citesc în «Evenimentul zilei» pot lua drept informaţii. Există şi compuneri cu temă". (14 iulie 2011) "Dar ca pe banii mei, din impozitele mele, ei să facă ce era Televiziunea Română înainte de ,89, de dimineaţă până seara, aducând toţi rataţii care nu au reuşit în presa de pe piaţă, cum e Lupea, Mircea Marian...Deci, eu vorbesc de oameni plătiţi gras, din bani publici, ca să facă politică de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer". (29 octombrie 2011)

"Dumneavoastră (n.r. – Victor Ponta) încercaţi să-i convingeţi pe cei de la «Evenimentul zilei» că acum sunteţi în Bucureşti şi nu sunteţi la Monte Carlo, eu ar trebui să-i conving că sunt aici, că sunt în stare de veghe şi nu dorm. E greu cu «Evenimentul zilei», zău!" (19 ianuarie 2012) "Dumneavoastră, de obicei, aveţi toate răspunsurile, fără să mă întrebaţi pe mine. Nu citesc ziarul dumneavoastră prima dată când mă trezesc." (26 ianuarie 2012) "Spuneţi şi celor de la «Evenimentul zilei» că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi", a spus liderul PNL în cadrul emisiunii jurnalistului Radu Moraru, când a fost chestionat în legătură cu dezvăluirile din EVZ, privind achiziţionarea unui apartament de lux pe care a uitat să-l treacă în declaraţia de avere. (1 martie 2012)

Citiţi şi:

  • EXCLUSIV: Penthouse de milioane pentru liderul PNL. VEZI în ce apartament de lux s-a mutat Crin Antonescu | VIDEO
  • EVZ demontează apărarea lui Crin Antonescu
  • Antonescu amenință TVR cu "epurarea elementelor politice". Ponta: Culcer are 3000 de euro pe lună să-i facă emisiuni lui Băsescu
  • Mitocăniile lui Crin Antonescu la adresa jurnaliştilor