Evenimentul Zilei > Actualitate > Liberalii, surprinși de victoria de aseară a lui Iohannis
Liberalii, surprinși de victoria de aseară a lui Iohannis

Liberalii, surprinși de victoria de aseară a lui Iohannis

Klaus Iohannis a fost dat câștigător de primele exit-poll-uri. Bucuria celor de la ACL a venit cu întîrziere.

Ora 21.00. Klaus Iohannis și staff-ul său așteaptă rezultatele exitpoll- ului de la Digi24. Nu se aude nicio muscă din camera unde candidatul ACL s-a izolat în sediul de campaniei. Între timp, de un minut, televiziunea națională, TVR, anunță că „neamțul” a câștigat cu peste 51%. Ca și stilul verbal al lui Iohannis, bucuria celor de la ACL vine cu întârziere.

Se anunță rezultatele și la Digi24, prezidențiabilul ACL are 50,9%. Iohannis și cei 30 de oameni care îi sunt alături, în marea lor simpli membri PNL, țipă ca la golul lui Hagi din meciul cu Columbia, când acesta a făcut 2-1. Se anunță toate sondajele. În camera alăturată este posibil să se afle viitorul președinte al României. Niciun liberal nu credea asta în jurul orelor 17.00 și nici măcar cu un minut înainte.

 


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


Rezultatele de la toate cele patru sondaje realizate în timpul zilei de votare dau un rezultat de 2-2. Antena3 și RTV îl anunță victorios pe Ponta. Egalul îl face câștigător pe Iohannis care speră în alte două precente sau trei din Diaspora.

„Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să ne vedem căștigători. Rezultatele sunt foarte bune, însă nu am câștigat. Trebuie să numărăm atent în fiecare secție de votare”, declară deputatul Tudor Barbu, primul care a ieșit din camera unde Iohannis a așteptat rezultatele sondajelor.

Șampanie

Candidatul ACL la Cotroceni nu se vede, nu se aude. Sunt stridente țipetele de bucurie și dopurile de șampanie. Pare bucuria unei familii care a câștigat un neașteptat premiu la loto. Au trecut zece minute de la momentul în care Iohannis a devenit dintr-un perdant în fața „pisicuțului” Ponta în marele favorit în a-i urma lui Băsescu.

Din sala bucuriei unde s-a izolat Iohannis, iese și Petre Roman. Nu are pregătit niciun discurs de învingător. Niciun membru ACL pare să nu aibă așa ceva. „Este un rezultat foarte bun”, aruncă două vorbe fostul premier al României, un iubitor al declarațiilor lungi. La sediul de campanie al ACL, ajunge și Ludovic Orban, acesta este lovit de o cameră în nas. Deodată uită ce a avut de declarat, se ține de nas și întreabă reporterii dacă e grav. Nu are nimic. „PSD-ul a furat multe voturi, trebuie să fim atenți până mâine, când se vor ajuta rezultatele finale. PSDul va încerca să mai fure. Nu trebuie să le permitem asta”, declară liderul PNL. Iohannis încă nu se lasă văzut.Asta până când se anunță rezultatele finale. Nu vrea să se bucure ca Mircea Geoană în 2009.

Au votat după ce s-au rugat

Direct de la slujba bisericii romano-catolice din Piața Mare a Sibiului a venit la vot Klaus Iohannis, alături de Carmen, soția lui. L-au întâmpinat aproximativ 100 de sibieni, care l-au aplaudat urându-i succes. După ieșirea din cabină, Iohannis a trebuit să aștepte aproape un minut până când o vecină vârstnică să poată introduce buletinul de vot. De emoție, femeia a scăpat buletinul de vot, lăsând să se vadă care-i este opțiunea. La ieșire, Klaus Iohannis a fost din nou aplaudat. „Am și azi emoții, recunosc, sper să fie o zi specială pentru noi toți”, a replicat scurt primarul Sibiului. „Datele de prezență arată o prezență mai numeroasă decât duminica trecută. Și se vede că în diasporă este o prezență foarte mare. Am semnale deja că la foarte multe secții de votare din diaspora e foarte, foarte multă lume care abia așteaptă să voteze”, a mai spus Iohannis. Pentru a le da de lucru sepepiștilor care îl înconjurau, Iohannis a mers acasă tot pe jos, ca de fiecare dată când votează în secția amenajată la câteva sute de metri de casa lui, situată pe strada Bâlea din Sibiu. (Traian Deleanu)

 


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

 
 

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014.  Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.