Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii se prezintă fără premier la Iohannis. Ce îi VA PROPUNE Orban șefului statului
Liberalii se prezintă fără premier la Iohannis. Ce îi VA PROPUNE Orban șefului statului

Liberalii se prezintă fără premier la Iohannis. Ce îi VA PROPUNE Orban șefului statului

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii nu vor propune pe nimeni pentru funcția de premier la consultările de luni cu șeful statului Klaus Iohannis. El a precizat că, în urma consultărilor cu celelalte partide din Opoziție, nu s-a conturat nicio majoritate anti-PSD.

"Ne asumăm răspunderea guvernării, dar doar în baza unei majorități stabile, coerente care să pună în aplicare un program de guvernare liberal care să răspundă nevoilor societății românești. Astăzi am constantat că nu este atins încă acest obiectiv. Avem două formațiuni care s-au arătat dispuse să susțină o guvernare de dreapta. În politică este bine să spui adevărul. Nu poți să te duci să propui un premier când ai susținere de doar 35% din actualul Parlament.  Am decis că vom vota împotriva oricărei forme de guvernare a PSD. Vom face tot ce putem să împiedicăm o guvernare PSD", a afirmat Ludovic Orban, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Liderii PNL au considerat că cea mai bună variantă în acest moment ar fi alegerile anticipate, lucru pe care cel mai probabil îl vor transmite și președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre nominalizarea PSD pentru funcția de premier în persoana lui Mihai Tudose, președintele PNL a răspuns: "Eu am rămas nedumerit după ce am văzut nominalizarea. Dacă un pesedist nu e bun la ministerul Economiei, nu înțeleg de ce ar fi bun de premier." 

Delegația PNL care va merge la consultările de la Cotroceni va fi formată din liderul liberalilor, Ludovic Orban, și cei patru prim-vicepreședinți: Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu.