Evenimentul ZileiPoliticaLiberalii se devorează între ei și nu au înțeles nimic din revoltele din ultima vreme. Președintele CJ Cluj, Seplecan a fost ”exclus” doar pentru că le-a deranjat interesele șefilor liberalilor clujeni

Liberalii se devorează între ei și nu au înțeles nimic din revoltele din ultima vreme. Președintele CJ Cluj, Seplecan a fost ”exclus” doar pentru că le-a deranjat interesele șefilor liberalilor clujeni

Liberalii se devorează între ei și nu au înțeles nimic din revoltele din ultima vreme. Președintele CJ Cluj, Seplecan a fost ”exclus” doar pentru că le-a deranjat interesele șefilor liberalilor clujeni
Copreședinții PNL, Blaga și Gorghiu nu au înțeles nimic din vocea străzii. Cei doi girează de la centru excluderea unui tânăr liberal clujean care a făcut ordine la Consiliul Județean Cluj.

Politicienii români nu au înțeles nimic din revolta tinerilor care a dus la căderea Guvernului Ponta. În acest sens, în ciuda sloganurilor strigate din piepturile a zeci de mii de români, care vor schimbare și o clasă politică necoruptă, PNL Cluj a organizat vineri o nouă ședință, a treia, pentru a-l exclude pe tânărul liberal Mihai Seplecan (foto), președinte al Consiliului Județean Cluj, din partid.

Mai marii liberali clujeni, Marius Nicoară, Alin Tișe și alții insistă foarte tare ca Seplecan să fie debarcat din funcția de președinte al CJ Cluj, unde a fost numit acum patru luni, pentru simplul motiv că a început să le deranjeze interesele și să facă reclamații la DNA, și la alte instituții ale Statului Român, despre cum se fură, organizat, la toate palierele, și din toate contractele de asfaltare și nu numai.

Seplecan a insistat ca DNA să finalizeze o expertiză contabilă în cazul drumului turistic Răchițele Ic-Ponor, unde s-a constatat un ”tun” de 6 milioane de lei, din totalul contractului care a fost de 59,5 milioane lei. Cu alte cuvinte, și în acest caz s-a aplicat regula de trei simplă, și anume ”zeciuirea” contractului. Procurorii DNA au constatat că nu s-au construit peste un kilometru de rigole, deși ele au fost decontate sau s-a decontat un beton de înaltă calitate dar la fața locului s-a turna un beton mult mai slab calitativ. Acest contract a fost atribuit în perioada în care Marius Nicoară, senator PNL, era președinte al Consiliului Județean Cluj, și a continuat pe vremea lui Alin Tișe, actual senator PNL și Horea Uioreanu, arestat pentru corupție. Interesant este faptul că omul de afaceri Gabriel Szilagyi, patronul MBS Group, care a câștigat licitația pentru construcția acestui drum, figurează pe lista mituitorilor lui Uioreanu, făcând plăți indirecte către acesta, în contul unui avocat clujean, inclupat în același dosar de corupție.

A fost exclus cu gir de la centru

Revenind, vineri seara, liberalii clujeni s-au adunat din nou pentru a-l exclude, după regulament, pe Seplecan, care a început să le deranjeze afacerile și să scormonească în afacerile necurate ale trecutului.

Mihai Seplecan a fost numit președinte al CJ Cluj, la finalul lunii iunie 2015. După doar trei luni, liberalii s-au trezit că trebuie să îl schimbe din funcție, fără să motiveze clar de ce anume. Surse politice susțin că această schimbare are girul președinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

La ședința de vineri seara, Mihai Seplecan a fost exclus din partid, dar decizia nu este definitivă. ”Domnul Seplecan are timp 10 zile să conteste. Până la finalul lunii noiembrie, domnul Mihai Seplecan își va pierde funcția de consilier județean și în același timp și funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj”, a spus unul dintre liberalii prezenți.

Decizia de excludere a lui Seplecan mai trebuie avizată de alte două foruri ale partidului, după care va deveni efectivă. Apoi, prefectul de Cluj va trebui să ia act de faptul că Seplecan a fost exclus din partid și să declare vacant postul de consilier județean, ocupat de tânărul liberal. Implicit acesta va fi debarcat și din funcția de președinte al CJ Cluj.


Accesează: