„Premierul nu are de ce să demisioneze. Planul nostru exclude această variantă”, a răspuns Roman, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, la întrebarea dacă o demisie a lui Ludovic Orban din funcţia de premier ar putea deschide calea pentru anticipate.

Liderul deputaților liberali a subliniat că alegerile anticipate reprezintă o promisiune a PNL care va fi îndeplinită: „Tot ce a promis în campania electorală PNL va livra ca şi promisiune îndeplinită, fie că vorbim de pensii speciale, alegerea primarilor în două tururi, fie că vorbim de desfiinţarea Secţiei speciale.  Rugămintea este să mai aveţi răbdare câteva zile şi tot ceea ce am promis va fi livrat. Există şi procedura constituţională a angajării, există şi procedura ordonanţelor de urgenţă. Sunt lucruri pe care PSD nu le va înghiţi”.

Întrebat dacă dacă aceste promisiuni vor fi subiectul unei angajări a răspunderii sau a unei ordonanţe de urgenţă, Roman a evitat să precizeze ce anume va face PNL: „Nu vom devoala public acest lucru. A fost o discuţie pe care am avut-o în cadrul Biroului Executiv, preşedintele partidului a fost mandatat împreună cu Raluca Turcan şi cu subsemnatul, în calitate de lider de grup, a fost discuţia pe anticipate. Practic, organizarea sesiunii extraordinare se leagă cu acest pas”.

Florin Roman a indicat că cel mai devreme alegerile locale vor avea loc pe 24 mai, iar cel mai târziu pe 14 iulie: „În câteva zile vom face şi public acest calendar, pentru că noi ne dorim alegeri anticipate pentru alegeri generale”.